Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / NBA / Το «φτάνει πια» του Μάικλ Τζόρνταν στις πράξεις τυφλής βίας στις ΗΠΑ!
091405Τον έντονο προβληματισμό του για τα τελευταία γεγονότα στις ΗΠΑ, με τους θανάτους Αφρο-Αμερικανών και αστυνομικών, εξέφρασε ο Μάικλ Τζόρνταν! «Δεν μπορώ να μένω άλλο σιωπηλός», είπε ο «Air»! Βγήκε μπροστά ο Μάικλ Τζόρνταν! Μέσω επιστολής του, ο «Air» εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τους θανάτους Αφρο-Αμερικανών και αστυνομικών στις ΗΠΑ, με εκατέρωθεν πράξεις ...

Το «φτάνει πια» του Μάικλ Τζόρνταν στις πράξεις τυφλής βίας στις ΗΠΑ!

091405

Τον έντονο προβληματισμό του για τα τελευταία γεγονότα στις ΗΠΑ, με τους θανάτους Αφρο-Αμερικανών και αστυνομικών, εξέφρασε ο Μάικλ Τζόρνταν! «Δεν μπορώ να μένω άλλο σιωπηλός», είπε ο «Air»!

Βγήκε μπροστά ο Μάικλ Τζόρνταν!

Μέσω επιστολής του, ο «Air» εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τους θανάτους Αφρο-Αμερικανών και αστυνομικών στις ΗΠΑ, με εκατέρωθεν πράξεις τυφλής βίας, προσθέτοντας πως προσφέρει από 1 εκατ. δολάρια σε οργανισμούς που αφορούν ένστολους και φτωχούς Αφρο-Αμερικανούς.

Αναλυτικά η επιστολή του Μάικλ Τζόρνταν:

«Ως ένας υπερήφανος Αμερικανός, πατέρας που έχασε τον πατέρα του ύστερα από μία αναίτια πράξη βίας και ως μαύρος, έχω προβληματιστεί ιδιαίτερα από τους θανάτους Αφρο-Αμερικανών από τα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά και έχω εκνευριστεί από τη δειλή και απαίσια στοχοποίηση που οδηγεί σε δολοφονίες αστυνομικών. Θρηνώ με τις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους, καθώς γνωρίζω τον πόνο τους.

Μεγάλωσα από γονείς που μου έμαθαν να αγαπώ και να σέβομαι τον κόσμο χωρίς να κοιτώ τη φυλή ή το παρελθόν τους, γι’ αυτό είμαι λυπημένος και απογοητευμένος από τη διχαστική ρητορική και τις φυλετικές εντάσεις που φαίνεται να γίνονται όλο και χειρότερες. Ξέρω ότι η χώρα είναι καλύτερη από αυτό και δεν μπορώ να μένω άλλο σιωπηλός. Θα πρέπει να βρούμε λύσεις και να διασφαλίσουμε πως ο έγχρωμοι θα έχουν δίκαιη και ίση μεταχείριση ΚΑΙ πως οι αστυνομικοί –που ρισκάρουν τις ζωές τους κάθε μέρα για να μας προστατεύουν- θα είναι σεβαστή και θα έχουν φουλ υποστήριξη.

Πριν από τρεις δεκαετίες είδαν την αφοσίωση των δυνάμεων ασφαλείας που προστάτεψαν εμένα και την οικογένειά μου. Σέβομαι απόλυτα τις θυσίες και τις υπηρεσίες τους. Επίσης, αναγνωρίζω πως για πολλούς έγχρωμους ανθρώπους η εμπειρία που είχαν με τις δυνάμεις ασφαλείας ήταν διαφορετική. Αποφάσισα να μιλήσω, με την ελπίδα πως όλοι εμείς οι Αμερικανοί θα κάνουμε έναν ειρηνικό και εποικοδομητικό διάλογο, προκειμένου να πετύχουμε μία σημαντική αλλαγή.

Για να στηρίξω αυτή την προσπάθεια, θα προσφέρω το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων στη διεθνή ένωση Αρχηγών της αστυνομίας, αλλά και στην NAACP Legal Defense Fund, που υποστηρίζει τα δικαιώματα των φτωχών Αφρο-Αμερικανών. Ωστόσο, ξέρω ότι αυτή η συνεισφορά δεν είναι αρκετή για να λύσει το πρόβλημα, αλλά ελπίζω οι πόροι αυτοί θα βοηθήσουν και τους δύο οργανισμούς προκειμένου να γίνει μία θετική αλλαγή.

Έχουμε το προνόμιο να ζούμε στην καλύτερη χώρα του κόσμου, μία χώρα που έχει προσφέρει σε μένα και την οικογένειά μου τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι χθεσινά και δεν θα λυθούν αύριο, αλλά αν όλοι δουλέψουμε μαζί, μπορούμε να υιοθετήσουμε μία καλύτερη κατανόηση, να γίνουν θετικές αλλαγές και να δημιουργήσουμε έναν ειρηνικό κόσμο για τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας και τις κοινότητές μας».

Πηγή:Sport-fm.gr


Πηγή: http://sportsite.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%AC%CE%B9%CE%BA%CE%BB-%CF%84%CE%B6%CF%8C%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B9/

About Vassilis Batzis