Home / Οικονομία

Οικονομία

ΟΔΔΗΧ: Επανεκδίδει το ομόλογο λήξης 2033 για να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ

Έκτακτη δημοπρασία για την επανέκδοση του ομολόγου λήξης 30 Ιανουαρίου 2033 θα πραγματοποιήσει ο ΟΔΔΗΧ τη Δευτέρα, με στόχο να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ.  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, το ομόλογο είναι σταθερού επιτοκίου 3,90%, το ποσό που θα ...

Read More »

Καραγιάννης: Οι σύγχρονες υποδομές δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας

Έως το τέλος του 2022 αναμένεται να δημοπρατηθεί η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς το Ίλιον, ενώ στο τέλος του καλοκαιριού το Μετρό θα φτάσει στον Πειραιά με την επέκταση της Γραμμής 3, όπως έκανε γνωστό ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Read More »

Deloitte: Το κόστος διαβίωσης προβληματίζει Gen Z και Millennials – Σχεδόν οι μισοί ζουν με το άγχος για τον επόμενο μισθό τους

Το κόστος διαβίωσης αποτελεί κύρια προσωπική ανησυχία για τις γενιές Gen Zs (γεννημένοι μεταξύ των ετών 1997 και 2012) και Millennials (γεννημένοι μεταξύ των ετών 1981 και 1996) παγκοσμίως, ακολουθούμενη από την κλιματική αλλαγή.

Read More »

Γαλλία: Η Societe Generale ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία

Η γαλλική τράπεζα Société Générale ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε την πώληση της Rosbank, που είναι το βαρύ όνομα του ρωσικού τραπεζικού τομέα, στην οποία η Société Générale ήταν πλειοψηφικός μέτοχος, καθώς και των ασφαλιστικών θυγατρικών της στη χώρα.

Read More »

Κορκίδης: Επιφυλακτικές οι ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις για το σχέδιο απεξάρτησης από τη Ρωσία «REPowerEU»

Οι Ευρωπαϊκές οργανώσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων προειδοποιούν για τις δυσκολίες επίτευξης άλλης μιας αλλαγής των στόχων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης, όπως προτείνονται στο σχέδιο «REPowerEU».

Read More »

Γέλεν: Οι ΗΠΑ είναι απίθανο να παρατείνουν την άδεια πληρωμής χρέους της Ρωσίας

Οι ΗΠΑ δεν είναι πιθανό να παρατείνουν άδεια που λήγει σύντομα και η οποία επιτρέπει στη Ρωσία να πληρώνει τους κατόχους αμερικανικών ομολόγων, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, γεγονός που θα μπορούσε να φέρει τη Μόσχα πιο κοντά στην αθέτηση πληρωμής του χρέους της.

Read More »

ΕΕΕ: Το ΕΚ αναγνωρίζει τον καθοριστικό ρόλο των commercial operators και ενός Ειδικού Ταμείου για τη ναυτιλία

Τη θέση που υιοθέτησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος (ENVI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την αναθεώρηση του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της ΕΕ (EU ETS) στο πλαίσιο του νομοθετικού πακέτου «Fit for 55» χαιρετίζει με σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Read More »

Κικίλιας: «Χρονιά μάχης για τον τουρισμό αλλά με συλλογική προσπάθεια θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα»

Στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και στις νέες μεγάλες επενδύσεις που έρχονται στον ξενοδοχειακό κλάδο αλλά και στην επιτακτική ανάγκη διαφύλαξης της μοναδικής φυσικής ομορφιάς της Ελλάδας αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας σήμερα το πρωί στην Ετήσια Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ). 

Read More »

Οι τουριστικοί φορείς ζητούν επιδότηση εργασίας για την έλλειψη προσωπικού και μέτρα για την βραχυχρόνια μίσθωση

Τις εκτιμήσεις τους για τη φετινή χρονιά στον ελληνικό τουρισμό κατέθεσαν οι φορείς του κλάδου από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων που έλαβε χώρα στην Αθήνα, παρουσία κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης αλλά και ξενοδόχων από όλη την Ελλάδα.

Read More »

Koμισιόν: Συμφωνία μαμούθ 300 δισεκ. ευρώ για ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία – Κοινή αγορά αερίου, LNG και υδρογόνου

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε 300 δισεκ. ευρώ για την ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία.

Read More »