Home / Lifestyle / Πρωτότυπες συνταγές για τα πάρτι των μικρών παιδιών μας, θα ξετρελαθούν!!

Πρωτότυπες συνταγές για τα πάρτι των μικρών παιδιών μας, θα ξετρελαθούν!!

Στις γιορτές, τα πάρτι και γενικά όταν έχουμε κάποια εκδήλωση στο σπίτι μας, όπου θα πρέπει να προσφέρουμε φαγητό ή γλυκό,  δεν μας απασχολεί μόνο το -τι θα φτιάξουμε-, αλλά και το -πως θα το παρουσιάσουμε- στους καλεσμένους μας.

Περισσότερο αυτό μας απασχολεί όταν πρόκειται να ετοιμάσουμε γλυκά και φαγητά για τα πάρτι των μικρών μας παιδιών, προκειμένου να τα εντυπωσιάσουμε και να τα κάνουμε να διασκεδάσουν …. τρώγοντάς τα.

Υπέροχες και πρωτότυπες συνταγές που είδα για τα πάρτι των παιδιών μας και οι οποίες με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα είναι αυτές που σκέφτηκα να  μοιραστώ μαζί σας!

Σκαντζόχοιρος από κεφτεδάκια

κεφτεδάκια-παιδικό-πάρτυ

Αυτό το φαγητό είναι αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Συνδυάζει τα λατρεμένα σε όλους μας κεφτεδάκια μαζί με ψωμί και λαχανικά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:  Παίρνουμε ένα καρβέλι ψωμί, φτιάχνουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού, 2 φέτες αγγούρι (για τα μάτια του σκαντζόχοιρου), 1 φέτα ντομάτα (για το στόμα), 1 ελιά και οδοντογλυφίδες!

Πως το φτιάχνουμε:  Αρχικά κόβουμε το μπροστά και πάνω μέρος του καρβελιού για να φτιάξουμε το κεφάλι. Επίσης, χαράζουμε τη βάση του ψωμιού, για να φτιάξουμε το στόμα του σκαντζόχοιρου. Στη συνέχεια, με τα λαχανικά θα φτιάξουμε το πρόσωπο (όπως βλέπετε παραπάνω) και στο τέλος θα καρφώσουμε τα κεφτεδάκια με τέτοιο τρόπο, ώστε να προεξέχουν οι οδοντογλυφίδες.  Το σερβίρουμε  πάνω σε φύλλα μαρουλιού.

Ανθρωπάκια από τυρί

σνακ-τυρί-πάρτυ

Αυτό το παιδικό σνακ για πάρτι είναι πολύ νόστιμο και εντυπωσιάζει τα παιδιά!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:   

  • 11 τρίγωνα τυράκια
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί
  • 100 γρ. πεπερόνι
  • 10 κρακεράκια καρδούλες
  • μερικά αλμυρά πρέτσελ
  • μερικές ελιές

Πως να το φτιάξεις:  Για να τα συναρμολογήσεις, αρχικά θα φτιάξεις μπαλάκια από τα 10 τυράκια. Το 1 έξτρα θα το χρησιμοποιήσεις για “κόλλα”. Βούτηξε τα μπαλάκια σου στο τριμμένο τυρί. Πάρε τα κρακεράκια άλειψε λίγο τυρί και τοποθέτησε πάνω τα μπαλάκια τυριού. Στη συνέχεια, κόψε κομματάκια ελιάς για ματάκια. Κόψε το πεπερόνι σε καρδούλες ή κυκλάκια και κόλλησε το με το έξτρα τυράκι πάνω στα πρέτσελ.  Βάλε τα πρέτσελ μέσα στα μπαλάκια τυριού και είναι έτοιμα!

σνακ-τυρένια-ποντικάκια

Για αυτά τα αλμυρά σνακ θα χρειαστείς: Αλμυρά κρακεράκια, τρίγωνα τυράκια, κάπαρη, λουκάνικα Φρανκφούρτης και κόκκους πιπεριού. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις στη συγκεκριμένη συνταγή είναι ότι αφού βράσεις το λουκάνικο πρέπει να το αφήσεις να κρυώσει και να στεγνώσει

και τέλος η ξεχωριστή τούρτα που όλα τα παιδάκια στο κόψιμό της θα ενθουσιαστούν.

Τούρτα από smarties

τούρτα-σμάρτις-παιδική

Στα αγγλικά αυτή η τούρτα λέγεται lava cake, γιατί θυμίζει τη λάβα που αναβλύζει από τα ηφαίστεια.

Για να το φτιάξει θα χρειαστείς 3 στρογγυλά κέικ σοκολάτας, smarties, χρωματιστή βουτυρόκρεμα και ganache (μείγμα σοκολάτας και κρέμας γάλακτος, που μετά την ομογενοποίηση του προκύπτει μία βελούδινη ρευστή κρέμα).

Για να το φτιάξεις, πάρε τα 2 από τα 3 κέικ και με ένα κουπάτ φτιάξε τρυπούλες. Το τρίτο κέικ θα χρησιμοποιηθεί σαν “καπάκι”. Βάλε το 1 κέικ στο πιάτο σερβιρίσματος και άλειψε το με ganache. Βάλε από πάνω το δεύτερο και κάνε το ίδιο. Τώρα ήρθε η ώρα να γεμίσεις την τούρτα σου με “λάβα” από smarties… Ρίξε 1-2 σακουλάκια μέσα στην τρύπα. Τέλος, κάλυψε με το “καπάκι” και βάλε κρέμα σοκολάτας από πάνω. Άλειψε περιμετρικά την τούρτα με ganache. Τέλος, στόλισε με χρωματιστή βουτυρόκρεμα.

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, κόψtε την τούρτα μπροστά στα παιδιά.  Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστούν από την έκπληξη που τα περιμένει, όταν δηλαδή στο κόψιμο της τούρτας θ’αρχίσουν να αδειάζουν από το εσωτερικό της, τα πολύχρωμα και λατρεμένα στα παιδιά “smarties”.

KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ………. ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  στους μικρούς γλυκούς μας αγγέλους!!!

gossip_angel

About gossipangel