Home / Αθλητισμός / Για τον Μαζουακού είναι μονόδρομος..

Για τον Μαζουακού είναι μονόδρομος..

ΠΟΥ θα πάει, θα στρώσει και ο Μαζουακού! Tον είδατε στην Τούμπα; Σπάνια θυμάμαι, εδώ και πάρα πολύ καιρό, τόσο πειθαρχημένο (αγωνιστικά) τον Γάλλο αριστερό μπακ.

Αλλά όταν βλέπει ο Μαζουακού ότι στο μεγάλο παιχνίδι του Champions League, με την Αρσεναλ μέσα στο Λονδίνο, ο προπονητής προτιμάει για αριστερό μπακ τον δεξιοπόδαρο Σαλίνο, καταλαβαίνει ότι ο ίδιος θα έχει πρόβλημα. Ιδίως όταν αντιλαμβάνεται πως ο Σαλίνο δεν κωλώνει και παίζει καλά και από τα αριστερά.

Οπότε, τι επιλογή έχει ο Γάλλος; Να στρώσει κάτω τον πισινό του και να δουλέψει πιο σοβαρά, να ακούει τον προπονητή του και να είναι συγκεντρωμένος, έχοντας καλή ισορροπία και αμυντικά και επιθετικά. Αυτό δηλαδή που έκανε στην Τούμπα. Είδατε να έχει ο Μαζουακού κανένα πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ; Κανένα. Και βγήκε και ωραία μπροστά δύο τρεις φορές και στην πρώτη από αυτές ξεκίνησε τη φάση που έφερε το κόρνερ για το 2-0 βγάζοντας έξοχη πάσα στον Ιντέγε.

Αμυντικά δε, μία αντίδραση που είχε ο Μαζουακού στο 33’, με το σκορ 1-0, ήταν για σεμινάριο! Εκεί που έβγαλε τη σέντρα από αριστερά ο Ροντρίγκες προς το πέναλτι και ενώ ήταν έτοιμος να πλασάρει ο Πέλκας, ερχόμενος σαν τρέιλερ από πίσω, ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού κάλυψε έξοχα τη φάση, συγκλίνοντας και κάνοντας τον τρίτο στόπερ. Με άμεση επέμβαση έκοψε την μπάλα πάνω στο σουτ του παίκτη του ΠΑΟΚ, σε μία φάση που θα μπορούσε να αποβεί καθοριστική, αφού ήταν λίγα λεπτά μετά το 1-0 και λίγα λεπτά πριν το 2-0.

Εσείς τι λέτε; Του άρεσε του Μαζουακού, που έμεινε στον πάγκο στο «Εμιρέιτς»; Ηταν ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας του από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό, στον οποίο δεν έπαιξε. Ηταν βασικός και στους εφτά για το Champions League (έξι πέρσι και ένας φέτος) και στους δύο για το Europa League  (πέρσι). Σίγουρα του κακοφάνηκε του Γάλλου.

Αλλά ο προπονητής έπρεπε να πάρει τη σωστή απόφαση. Oταν με την Μπάγερν (σχεδόν) όλες οι φάσεις βγαίνουν από την πλευρά του, όταν αφήνει τον Μίλερ να σεντράρει με την άνεσή του στο 1-0, όταν κάνει το πέναλτι στο 3-0, όταν με τον ΠΑΣ ο παίκτης του, ο Λίλα, μένει δέκα μέτρα αμαρκάριστος και σκοράρει μέσα στο Καραϊσκάκη κ.λπ., κ.λπ., θα έρθει η ώρα που ο Μάρκο Σίλβα θα εμπιστευθεί άλλον παίκτη. Ισως λιγότερο χαρισματικό, λιγότερο ικανό επιθετικά, αλλά πιο σίγουρο, πιο πειθαρχημένο αγωνιστικά.

Ο Μαζουακού λοιπόν δεν έχει άλλο δρόμο από το να παίξει σοβαρά και καλά. Ειδάλλως, πολύ απλά, δεν θα παίξει. Και για να είμαι ειλικρινής, περιμένω να δω τον Μαζουακού και με πιο δυνατό αντίπαλο, ως προσωπικό παίκτη. Γιατί ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είχε τον Κωνσταντινίδη και μετά τον Κίτσιου, δηλαδή παίκτες περισσότερο μπακ, παρά εξτρέμ.

Ομως, αν είναι καλά ο Γάλλος, δεν θα έχει προβλήματα. Π.χ. στο τέλος του ματς, ο Τούντορ πέρασε πρώτα τον Μακ και μετά τον Ζαϊρο από εκεί (κλασικοί επιθετικοί και οι δύο), αλλά ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού δεν ενοχλήθηκε.

Πηγή: www.gavros.gr

About gus_maverick