Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Α1 Ανδρών / Στο βάθος η… τετράδα για τον Παναθηναϊκό

Στο βάθος η… τετράδα για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει από σήμερα σε μια σειρά αγώνων που θα κρίνουν την τελική του θέση. Αντιμετωπίζοντας απόψε την Νταρουσάφακα στην Πόλη (19:15, ΕΡΤ2) και ακολούθως τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας και τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» θα κριθεί ποια κατάταξη θα έχουν στην οκτάδα. Με νίκες μπορούν να ελπίζουν ακόμη σε παρουσία στην τετράδα του πλεονεκτήματος έδρας (παρότι οι νίκες Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε χθες δεν… βοήθησαν), ωστόσο με ήττες μπορούν να μπλέξουν ακόμη και σε σενάρια αποκλεισμού.

Στο χέρι τους είναι αρχίζοντας από απόψε να νιώσουν κατ’ αρχάς πιο άνετοι στην πέμπτη θέση. Η Νταρουσάφακα μπορεί να έχει μείνει λίγο πίσω στην προσπάθειά της να προκριθεί, αλλά μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Η έδρα της δεν είναι «καυτή», αλλά εκεί έχουν λυγίσει η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ, η Φενέρ και η Μπασκόνια μεταξύ άλλων. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ διαθέτει πολύ ταλέντο και θα χρειαστεί μια πολύ καλύτερη εμφάνιση από αυτή της περασμένης εβδομάδας κόντρα στην Ούνιξ για να επιτευχθεί ο στόχος.

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα (πλην της απουσίας του Τζέιμς Γκιστ που μέσα στο μήνα αναμένεται να κάνει την επανεμφάνισή του), καθώς και ο τραυματισμός του Μάικ Τζέιμς στο γόνατο δεν αποδείχτηκε σοβαρός.

Το «τριφύλλι» έχει στο πλευρό του την παράδοση, καθώς μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς με την Νταρουσάφακα, όλα μέσα στο 2016 και όλα με δυσκολία. Πέρσι για το Top 16 νίκησε 82-79 στο ΟΑΚΑ και 86-84 στην Πόλη και φέτος με 86-80 στο «Νίκος Γκάλης».

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μιγκέλ Πέρεθ Πέρεθ (Ισπανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Γιούργκις Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία).

About Andreas Chondros