Home / PLANET

PLANET

COP27: Θα συζητηθεί επισήμως η αποζημίωση των φτωχότερων χωρών που είναι πιο ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή

Οι αντιπρόσωποι των χωρών που συμμετέχουν στη διάσκεψη κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα COP27, που ξεκίνησε σήμερα στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, συμφώνησαν να συζητήσουν για το αν οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να αποζημιώσουν τις φτωχότερες και περισσότερο ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή.

Read More »

COP27: Η διάσκεψη κορυφής για το κλίμα πρόκειται να αρχίσει με ένα αίτημα να αποζημιωθούν οι φτωχότερες χώρες

Η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για τον κλίμα, η COP27, αρχίζει σήμερα στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων προς της πλούσιες χώρες να αποζημιώσουν φτωχότερα κράτηη που είναι πιο ευάλωτα στην κλιματική αλλαγή.

Read More »

COP27: Η ΕΕ ζητά μέτρα περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη στον 1,5°C και σεβασμό της Συμφωνίας του Παρισιού

Στη Διάσκεψη COP27 του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, που ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, η Επιτροπή θα καλέσει όλα τα μέρη να λάβουν επείγουσα δράση για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και να σεβαστούν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού και για το Σύμφωνο της Γλασκώβης για το κλίμα που εγκρίθηκε πέρυσι στο COP26.

Read More »

Ο άνθρωπος το 3000: Καμπούρα, κυρτά άκρα, μεγαλύτερο κεφάλι, μικρότερος εγκέφαλος – Αιτία η τεχνολογία – Βίντεο

Σύμφωνα με την Daily Mail οι άνθρωποι το 3.000 μ.Χ θα έχουν καμπούρα, κυρτά άκρα, μεγαλύτερο κεφάλι αλλά με μικρότερο εγκέφαλο και δεύτερο σετ βλεφάρων, για να προστατεύουν τα μάτια τους από την ακτινοβολία, σύμφωνα με εικονικό μοντέλο προσομοίωσης του ανθρώπου.

Read More »

Αστρονομία: Ανακαλύφθηκε η κοντινότερη στη Γη μαύρη τρύπα σε απόσταση 1.560 ετών φωτός

Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε σε απόσταση περίπου 1.560 ετών φωτός την κοντινότερη στη Γη μαύρη τρύπα, η οποία είναι πολύ πιο κοντά από την έως τώρα πλησιέστερη γνωστή μαύρη τρύπα. 

Read More »

Κένυα: Περισσότεροι από 200 ελέφαντες έχουν πεθάνει σε διάστημα 9 μηνών λόγω της ξηρασίας

Περισσότεροι από 200 ελέφαντες πέθαναν λόγω της ξηρασίας από τον Φεβρουάριο ως τον Οκτώβριο φέτος στην Κένυα, που είναι αντιμέτωπη με σημαντικά μειωμένες βροχοπτώσεις εδώ και χρόνια.

Read More »

Το IceCube στο Ν. Πόλο ανίχνευσε κοσμικά νετρίνα από τα βάθη ενός γαλαξία σε απόσταση 47 εκατ. ετών φωτός

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακοίνωσε ότι βρήκε βάσιμες ενδείξεις για την εκπομπή υψηλής ενέργειας νετρίνων από έναν κοντινό γαλαξία, τα οποία έφτασαν μέχρι τον πλανήτη μας. Είναι η δεύτερη μόλις φορά που ανιχνεύονται κοσμικά νετρίνα στη Γη.

Read More »

Η μη επανδρωμένη διαστημική κάψουλα CST-100 Starliner τέθηκε σε τροχιά προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – ΒΙΝΤΕΟ

Η νέα διαστημική κάψουλα Starliner της Boeing εκτοξεύτηκε χθες, Πέμπτη, για μία επαναληπτική μη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), με στόχο την καταγραφή μιας επιτυχίας που τόσο χρειάζεται η εταιρία, έπειτα από δύο χρόνια καθυστερήσεων, αλλά και μηχανολογικών προβλημάτων που επέφεραν μεγάλο οικονομικό κόστος.

Read More »

ΟΗΕ: Οι τέσσερις βασικοί δείκτες της κλιματικής αλλαγής έσπασαν εκ νέου ρεκόρ το 2021

Οι τέσσερις βασικοί δείκτες της κλιματικής αλλαγής έσπασαν νέα ρεκόρ το 2021, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, προειδοποιώντας ότι το παγκόσμιο σύστημα ενέργειας οδηγεί την ανθρωπότητα στην καταστροφή.

Read More »

Και οι ελέφαντες θρηνούν τους νεκρούς τους – Δείτε συγκλονιστικά βίντεο

Δεν είναι εύκολο για τους επιστήμονες να μελετήσουν σε βάθος τις συμπεριφορές των ελεφάντων στη φύση, αλλά με τη βοήθεια του YouTube αποκάλυψαν ότι τα γιγαντόσωμα ζώα φαίνεται να θρηνούν και αυτά, ατομικά ή ομαδικά, για τον θάνατο των συγγενών και συντρόφων τους.

Read More »