Home / Προτεινόμενα / Χρηματιστήριο: Διατηρείται σε ήπια άνοδο – Πιέσεις στις τράπεζες

Χρηματιστήριο: Διατηρείται σε ήπια άνοδο – Πιέσεις στις τράπεζες

Την ήπια άνοδο από το πρωί διατηρεί το Χρηματιστήριο Αθηνών αν και σε σχέση με νωρίτερα έχουν ενταθεί οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές. Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών είναι «deja vu» σε σχέση με χθες, καθώς στη μία άκρη του Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έχουν ακροβολιστεί οι τράπεζες και στην άλλη οι μετοχές του ομίλου Τέρνα με τη Motor Oil. Στο χθεσινό μπρα ντε φερ υπερίσχυσαν οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες και συμπαρέσυραν όλο το χρηματιστήριο προς τα πίσω, σήμερα όμως ο ζυγός κλείνει προς την αντίθετη πλευρά και σωστή πλευρά του ταμπλό.
Παραμένουν βαρίδια οι τράπεζες
Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,16% που τον έχει φέρει μια μονάδα υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στις 904,66 μονάδες. Ο τζίρος πλησιάζει τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών έχει ξεπεράσει τα 10,6 εκατ. ευρώ. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης με τις αντίρροπες δυνάμεις στο ταμπλό του σχεδόν έχει μείνει ακινητοποιημένος στο +0,03%, ενώ εξίσου οριακή προς την αντίθετη κατεύθυνση στο -0,6% είναι η κίνηση του Mid Cap. Από τη μεριά του, ο τραπεζικός δείκτης με τις τρεις εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να επιμένουν να διαπραγματεύονται στην αρνητική επικράτεια, οπισθοχωρεί κατά 1,25%.
Alpha Bank (-2,13%), Eurobank (-1.66%) και Εθνική (-0,89%) η τριάδα των τραπεζικών μετοχών σε πτώση, παρεμβάλλεται ενδιάμεσά τους αυτής της Σαράντης (-2,04%).Σε ράλι η μετοχής της Τέρνα Ενεργειακή ενισχυόμενη κατά 3,26%, στο +2,10% της Motor Oil και στο +1,55% της ΓΕΚ Τέρνα.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.
moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:
Κάτω του 5% το ποσοστό του Paulson στην Alpha Bank
Alpha Bank: Γύρω στο 8% οι πρώτες εκτιμήσεις για το ομόλογο
Κέκροψ: Ζημιές το γ΄ τρίμηνο και στο εννεάμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview