Home / Οικονομία / Επιμελητήρια: Θετική εξέλιξη το πλαφόν του 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις και το 2023  

Επιμελητήρια: Θετική εξέλιξη το πλαφόν του 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις και το 2023  

Για μια «ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την επιχειρηματική κοινότητα» κάνει λόγο η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), σχολιάζοντας την ανακοίνωση του πρωθυπουργού πως και για το ερχόμενο έτος, για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων η αναπροσαρμογή του μισθώματος θα επιτρέπεται έως 3% κατά ανώτατο όριο σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2022. 
«Η απόφαση του Πρωθυπουργού αποτελεί μια πάγια θέση της ΚΕΕΕ και της επιχειρηματικής κοινότητας ώστε να εξασφαλιστεί, αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουν όλες οι επιχειρήσεις, η απρόσκοπτη λειτουργία τους, η συνέχιση της παραγωγικότητας και η διατήρηση των θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης. 

Η νέα ρύθμιση θα ορίζει πως από 1/1/2023 έως 31/12/2023 θα επιτρέπεται αναπροσαρμογή του μισθώματος έως 3%, κατά ανώτατο όριο, σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2022 -αυτή τη φορά- για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων. Το πλαφόν θα ισχύσει, όπως και φέτος, για όλες τις αναπροσαρμογές μισθώματος που θα πραγματοποιηθούν το 2023. 
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ψηφιστεί νέα ρύθμιση στην Βουλή.

moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης: Για έναν ακόμη χρόνο το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview