Home / Αθλητισμός / Φάτε γιαούρτι κάνει καλό στην υγεία και ειδικότερα μετά από διαλειπτική προπόνηση

Φάτε γιαούρτι κάνει καλό στην υγεία και ειδικότερα μετά από διαλειπτική προπόνηση

Τίποτα δεν είναι καλύτερο, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, από ένα γιαούρτι έπειτα από μια καλή προπόνηση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όχι μόνο μεγάλοι μαραθωνοδρόμοι, αλλά και πολλοί επαγγελματίες που κάνουν αθλήματα αντοχής προτιμούν το «ελληνικό γιαούρτι» (έχει πολύ περισσότερες πρωτεΐνες σε σχέση με τα γιαούρτια που παρασκευάζονται εκτός Ελλάδας). Η τριαθλήτρια Σάρα Χάσκινς δηλώνει πιστή σε ένα γιαούρτι έπειτα από κάθε προπόνηση, το οποίο εμπλουτίζει με αμύγδαλα, σταφίδες και μέλι. Ολα ελληνικά.

Ενα ακόμη εξαιρετικό τρόφιμο που μπορούμε να καταναλώσουμε μετά την προπόνηση είναι στήθος κοτόπουλου. Μαγειρεύεται εύκολα, είτε με απλό βράσιμο είτε στον ατμό, συντηρείται πολύ καιρό στο ψυγείο και ζεσταίνεται εύκολα στον φούρνο μικροκυμάτων για να καταναλωθεί αμέσως μετά την προπόνηση, αποτελώντας ένα πλήρες γεύμα, καθώς περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, διάφορες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Ο σολομός θα πρέπει να είναι για τους δρομείς το κοτόπουλο της θάλασσας. Ο καπνιστός σολομός δεν χρειάζεται ούτε ψήσιμο – μόνο λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού – και περιέχει όσα θρεπτικά συστατικά έχει το κοτόπουλο και επιπλέον ω-3 λιπαρά οξέα. Συνδυάζεται άψογα με μαύρο ρύζι ή μακαρόνια ολικής άλεσης.

Σταφύλια, μπανάνες και γενικά φρούτα είναι διατροφικά πολύ καλή λύση για φαγητό που μπορούμε να έχουμε και στον σάκο μας και να καταναλώσουμε αμέσως μόλις κάνουμε διατάσεις και ξεκουραστούμε.

Επίσης ξηροί καρποί και ιδιαίτερα τα αμύγδαλα, που όπως έχουν δείξει έρευνες είναι και τα αγαπημένα των δρομέων. Για να χορτάσετε μπορείτε να εμπλουτίσετε τις σαλάτες σας με αμύγδαλα ή να τα βάλετε σε γιαούρτι.

Και φυσικά αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και βιταμίνες, που βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα στα περισσότερα λαχανικά εποχής.

About gus_maverick