Home / Ειδήσεις / Τραγωδία στο Βουραϊκό: Νεκρός εντοπίστηκε ο εννιάχρονος Βασίλης

Τραγωδία στο Βουραϊκό: Νεκρός εντοπίστηκε ο εννιάχρονος Βασίλης

Άνδρες της ΕΜΑΚ ανέσυραν τη σορό του παιδιού

Είχε χαθεί το μεσημέρι μπροστά στα μάτια των γονιών του, ενώ έκαναν πεζοπορία

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του εννιάχρονου Βασίλη που χάθηκε περίπου στις δύο χθες το μεσημέρι ενώ έκανε πεζοπορία με τους γονείς, τα δύο αδέλφια του και μια φιλική τους οικογένεια, στο φαράγγι του Βουραϊκού.

Το παιδί χάθηκε κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια των γονιών του, ενώ βρίσκονταν σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο, μια γέφυρα με πολύ στενό πέρασμα πλάι στη σιδηροδρομική γραμμή του οδοντωτού. Η κινητοποίηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής ήταν άμεση. Στο σημείο «Σιφώνι» όπου χάθηκε το παιδί και σε μια ακτίνα περίπου έξι χιλιομέτρων τα σωστικά συνεργεία έκαναν εντατικές έρευνες, αναζητώντας το οποιοδήποτε ίχνος θα μπορούσε να οδηγήσει στο άτυχο αγόρι. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι τελικά το παιδί εντοπίστηκε σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο που είχε πέσει.

Στις έρευνες πήραν μέρος άνδρες της ΕΜΑΚ, δύτες και αναρριχητές της Πυροσβεστικής, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά- ιχνηλάτες. Οι δύτες έκαναν έρευνες στο χείμαρρο που περνάει από το σημείο που χάθηκε το παιδί, ενώ οι αναρριχητές επικέντρωσαν την έρευνά τους στα απόκρημνα βράχια του φαραγγιού.

Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ οι διασώστες εντόπισαν το παιδί, αλλά δυστυχώς ήταν αργά. Αμέσως ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση για να το προσεγγίσουν και να καταφέρουν να το ανασύρουν. Οι διασώστες μετέφεραν το παιδί έως τη γραμμή του οδοντωτού σιδηροδρόμου και από εκεί παρελήφθη από βαγόνι που διέθεσε για το σκοπό αυτό ο ΟΣΕ. Στη συνέχεια από σημείο προσβάσιμο για αυτοκίνητα ασθενοφόρο θα παραλάβει το άτυχο αγόρι για να το μεταφέρει στο Νοσοκομείο του Αιγίου.

Η οικογένεια του παιδιού διαμένει στην Αττική και είχε πάει στην Αχαϊα προκειμένου να περάσει με φίλους το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Όπως έγινε γνωστό η οικογένεια του Βασίλη και η φιλική της οικογένεια είχαν πάρει τον οδοντωτό από το Διακοπτό και σε κάποιο σημείο κατέβηκαν για να κάνουν πεζοπορία στο φαράγγι.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis