Home / Αθλητισμός / Το νέο σχέδιο των ακαδημιών στον Παναθηναϊκό

Το νέο σχέδιο των ακαδημιών στον Παναθηναϊκό

Σε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί το νέο σχέδιο των ακαδημιών στον Παναθηναϊκό, με αλλαγές στο οργανόγραμμα και ενίσχυση των ομάδων με νέα ταλέντα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πλάνο που έχουν σχεδιάσει στον Παναθηναϊκό για τα τμήματα υποδομής της ομάδας. Οι «πράσινοι» παραδοσιακά στηρίζονται σε ποδοσφαιριστές που έχουν βγει από τα «σπλάχνα» του συλλόγου, πόσω μάλλον στη νέα εποχή στην οποία οι ευκαιρίες σε νέους ποδοσφαιριστές και η «παραγωγή» παικτών είναι ένας από τους βασικούς στόχους που έχουν τεθεί. Το πλάνο αυτό έχει λειτουργήσει την τελευταία διετία, με πολλά παιδιά από την ακαδημία του Παναθηναϊκού να είναι πλέον σταθερά μέλη της πρώτης ομάδας και να στελεχώνουν το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Γιάννης Αναστασίου. Στόχος, λοιπόν, είναι να έρθουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές από πίσω και να συνεχίσουν να τροφοδοτούν την πρώτη ομάδα έτσι ώστε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια στην «παράδοση» που υπάρχει στον Παναθηναϊκό με τους παίκτες των ακαδημιών.

Ήδη έχουν αρχίσει κάποια κλιμάκια των ακαδημιών την προετοιμασία τους για τη νέα χρονιά. Οι πρώτοι που ξεκίνησαν δουλειά ενόψει της νέας χρονιάς είναι οι παίκτες της Κ20. Οι νεαροί «πράσινοι» άρχισαν από την περασμένη Παρασκευή με τα εργομετρικά, ενώ θα συνεχίσουν τις προπονήσεις στο Κορωπί και θα φύγουν στις 4 Αυγούστου για το Βελβεντό Κοζάνης όπου θα κάνουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους για τη νέα χρονιά. Όπως είχαμε γράψει, η βασική διαφορά που υπάρχει στο οργανόγραμμα αλλά και στην ομάδα Κ20 του Παναθηναϊκού, σε σχέση με πέρσι, είναι πως έχει αναλάβει το «τιμόνι» ο ίδιος ο διευθυντής των Ακαδημιών, Γιάννης Σαμαράς. Ο πλέον αρμόδιος σε θέματα υποδομών, θα έχει άμεσο συνεργάτη του τον Βαγγέλη Σάμιο καθώς έχει υποχρεώσεις σε όλα τα κλιμάκια.

Έρχονται ανακοινώσεις

Εκτός από το οργανόγραμμα και τις αλλαγές στους προπονητές, ο Παναθηναϊκός κινείται και για προσθήκες ποδοσφαιριστών στο ρόστερ του. Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν πρόσφατα την απόκτηση του νεαρού Φάνη Μαυρομμάτη από τον Παναργειακό ο οποίος υπέγραψε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο με το «τριφύλλι». Δεν θα είναι όμως η μοναδική προσθήκη που θα γίνει, αφού όπως έχουμε γράψει, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει και τον νεαρό Γιάννη Ανδρέου. Ο ύψους 1.91 κεντρικός αμυντικός αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στον Τύρναβο και κάνει ήδη προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό, με τους υπόλοιπους παίκτες της Κ20 που κάνουν προετοιμασία, και σύντομα θα κληθεί να υπογράψει τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο Ανδρέου διακρίνεται για δυνατό παιχνίδι του, ενώ έχει ήδη χριστεί διεθνής με την Κ18 της Ελλάδας, στην οποία είναι προπονητής ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Γκούμας.

Αναλαμβάνει ο Φρατζέσκος

Μια από τις αλλαγές στο οργανόγραμμα, είναι κι αυτή του προπονητή της Κ17. Στη θέση αυτή θα τοποθετηθεί ο Κώστας Φρατζέσκος, ο οποίος έκλεισε τη χρονιά πέρσι στην Κ16. Μαζί του θα είναι ο Χενκ Χέρντερ, που λόγω υποχρεώσεων με την πρώτη ομάδα θα έχει συμβουλευτικό ρόλο.

Μαζί και η Κ16

Με την ομάδα Κ17 στις αγωνιστικές υποχρεώσεις που υπάρχουν στα πρωταθλήματα, συμμετέχουν και ποδοσφαιριστές από την Κ16 του Παναθηναϊκού. Τεχνικός αυτού του κλιμακίου των «πράσινων» Ακαδημιών, θα αναλάβει από φέτος ο Σπύρος Μαραγκός. Ο άλλοτε παίκτης του «τριφυλλιού» την περσινή περίοδο ήταν προπονητής της Κ20 μαζί με τον Βαγγέλη Σάμιο, ωστόσο φέτος θα αναλάβει τις τύχες της Κ17 και θα είναι σε άμεση συνεργασία με τον Κώστα Φρατζέσκο καθώς οι ποδοσφαιριστές του συγκεκριμένου κλιμακίου θα παίζουν στα επίσημα παιχνίδια με την ομάδα των Εφήβων.

Μια ακόμα προσθήκη

Σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει, τις επόμενες δέκα ημέρες θα γίνει γνωστό το τιμ της Κ15 ενώ στους ήδη υπάρχοντες των Κ14, Κ13, Κ12, Κ11 και Κ10 θα προστεθεί ένας ακόμα Έλληνας προπονητής που θα είναι ειδικευμένος στις μικρές ηλικίες. Αποχώρηση από το τιμ των ακαδημιών δεν θα υπάρξει.

About totritomati