Home / Internet / Τα βιντεοπαιχνίδια που ”μιλούν” ελληνικά

Τα βιντεοπαιχνίδια που ”μιλούν” ελληνικά

Κώστας Αθανασούλης

Το gaming είναι ένας τομέας που όσο περνάνε τα χρόνια τόσο ανθίζει. Φανατικοί οι υποστηρικτές σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και στη χώρα μας. Ειδικά τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότεροι τίτλοι που κυκλοφορούν και κυκλοφόρησαν ήταν έργο αμερικάνικων εταιριών,συνεπώς και η γλώσσα τους ήταν τα αγγλικά. Λίγα όμως παιχνίδια περιέχουν ελληνική ομιλία και ακόμα πιο λίγα ελληνική μεταγλώττιση και θα τα βρείτε παρακάτω :

Fifa 2000
Το πρώτο ποδοσφαιράκι που κυκλοφόρησε με ελληνικό μενού και ελληνική περιγραφή. Σχολίαζαν οι Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Γιάννης Δάρας και Γιώργος Θαναηλάκης.

 

Civilization V
Παιχνίδι στρατηγικής που περιλαμβάνει 18 πολιτισμούς μέσα σε αυτούς και τον ελληνικό. Ο ηγέτης κάθε πολιτισμού μιλάει τη μητρική του γλώσσα, έτσι και ο Μέγας Αλέξανδρος μιλάει ελληνικά.

 

Grand Theft Auto IV
Σε αυτό το παιχνίδι της άκρως πετυχημένης σειράς της Rockstar μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε Έλληνες ταξιτζίδες οι οποίοι με την κατάλληλη συμπεριφορά θα σας ”στολίσουν” με …γνωστές ελληνικές εκφράσεις.
Αποτέλεσμα εικόνας για grand theft auto iv greek

 

Kick Off World
Άλλο ένα ποδοσφαιράκι που κυκλοφόρησε το 1998. Εδώ ο κωμικός Γιώργος Μητσικώστας περιγράφει τους αγώνες μιμούμενος τους εκφωνητές της εποχής με έναν σατιρικό πάντα τόνο.

 

Assassin’s Creed Revelations
Το τέταρτο κατά σειρά παιχνίδι της σειράς Assassin’s Creed που διαδραματίζεται στην Κωνσταντινούπολη του 16ου αιώνα. Όπως είναι φυσικό εκτός απο Τούρκοi υπάρχουν και Έλληνες που μπορείς να  εντοπίσεις κάνοντας μια γρήγορη βόλτα.

 

Pro Evolution Soccer 2011-2017
Το PES 2011 ήταν το πρώτο παιχνίδι ρεαλιστικού ποδοσφαίρου που πρόσφερε ελληνική περιγραφή μετά απο αρκετά χρόνια την οποία κρατάει μέχρι και τη φετινή έκδοση. Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος και ο Γιώργος Θαναηλάκης επιστρατεύονται για την περιγραφή για μία ακόμα φορά.

 

Ghost Hunter
Ένα απο τα ελάχιστα παιχνίδια περιπέτειας με εξ’ ολοκλήρου ελληνική μεταγλώττιση που κυκλοφόρησε το 2003.

 

League Of Legends
Το εξαιρετικά πετυχημένο και γνωστό στον κόσμο PvP της Riot δεν θα μπορούσε να μην έχει τη δική του ελληνική εκδοχή.

 

Buzz : Παγκόσμιο Quiz
Διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων που μεταγλωττίστηκε στα ελληνικά και κυκλοφόρησε αποκλειστικά για το playstation 3.

 

God Of War Ascension

Το τελευταίο μέχρι σήμερα παιχνίδι απο τη γνωστή σειρά που ακολουθεί τις περιπέτειες του Κράτος βασισμένες στην ελληνική μυθολογία. Ο Κωνσταντίνος Σεραφειμίδης είναι εκείνος που δανείζει τη φωνή του στον Κράτος για την ελληνική έκδοση του παιχνιδιού.

 

About Kostas Athanasoulis