Home / Διεθνή / Ο άνθρωπος που έγινε 146 ετών αποκαλύπτει το δικό του μυστικό για την μακροζωία

Ο άνθρωπος που έγινε 146 ετών αποκαλύπτει το δικό του μυστικό για την μακροζωία

Γιόρτασε τα γενέθλιά του με όσους από την οικογένειά του έχουν απομείνει ζωντανοί.

Ο Μbah Gotho είναι και επίσημα ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη Γη, αφού σύμφωνα με την ταυτότητά του έχει γεννηθεί το 1870 και στην εκπνοή του 2016 γιόρτασε τα 146α γενέθλιά του.

Ο γλυκός παππούς κατάγεται από την Ινδονησία, μένει στην επαρχία Central Java και ισχυρίζεται πως έχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1870, κάτι που αν ισχύει τον καθιστά τον πιο μεγάλο ηλικιακά άνθρωπο στη Γη και όχι μόνο, καθώς αυτό σημαίνει ότι σπάει το ρεκόρ του προηγούμενου γηραιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, της Γαλλίδας Jeanne Calment, η οποία ήταν 122 όταν πέθανε.

Τα 146α γενέθλιά του ο Ινδονησιανός άντρας τα γιόρτασε με τον εγγονό του κα τη γυναίκα του, αφού και τα 10 αδέρφια του δεν βρίσκονται πια στη ζωή, όπως επίσης και οι 4 προηγούμενες γυναίκες του αλλά και τα παιδιά του!

Το hint του γενέθλιου πάρτι είναι ότι ο κύριος Gotho κατάφερε να σβήσει και τα 146 κεριά με ένα και μόνο φύσημα, ενώ όταν οι παρευρισκόμενοι τον ρώτησαν ποιο ήταν το μυστικό της μακροζωίας του, εκείνος απάντησε: “Η συνταγή είναι απλώς η υπομονή”.

Μπορεί να είχε ξεκινήσει να ετοιμάζεται για την κηδεία του από το 1992, αλλά 24 χρόνια και κάτι μετά, ο Mbah Gotho περνά τις μέρες του ακούγοντας ραδιόφωνο, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο στη θέληση για ζωή.

ΠΗΓΗ : ladylike.gr

About Kostas Athanasoulis