Home / Ειδήσεις / Άρχισε η επέλαση του χιονιά: Το «έστρωσε» στα ορεινά της Αττικής

Άρχισε η επέλαση του χιονιά: Το «έστρωσε» στα ορεινά της Αττικής

«Στα λευκά» Πάρνηθα και Πεντέλη

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, που έχει διακοπεί στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και στον περιφερειακό δρόμο Πεντέλης-Νέας Μάκρης, από το 414 Στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου – Θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας – Η πρόγνωση των μετεωρολόγων για το Σάββατο

Μπορεί να… άργησε, ωστόσο ο σιβηρικός αντικυκλώνας με το όνομα «Αριάδνη», που «ευθύνεται» για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προέβλεψαν από τις προηγούμενες ημέρες οι μετεωρολόγοι για τη χώρα μας, κυκλώνει σταδιακά τις περισσότερες περιοχές του χάρτη.

Τα φαινόμενα άρχισαν από το απόγευμα της Πέμπτης να πλήττουν τη βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, με τσουχτερό κρύο, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο για αρκετές ώρες έπνεαν θυελλώδεις με αποτέλεσμα να εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου. Τα δρομολόγια, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Φώτων, εκτελούνταν μόνο με ευθύνη των πλοιάρχων.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το βαρομετρικό χαμηλό κινείται από το απόγευμα της Παρασκευής προς την ηπειρωτική χώρα και αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες την κεντρική Ελλάδα.

Το απόγευμα της Παρασκευής σημειώθηκε χιονόπτωση στην ανατολική Θράκη. Ο χιονιάς θα κατέβει τις επόμενες ώρες νοτιότερα, πλήττοντας ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια.Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Στην Αττική, ο καιρός άρχισε να αλλάζει από το απόγευμα της Παρασκευής, με τη θερμοκρασία να πέφτει σημαντικά, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πέσει λίγους βαθμούς πάνω από το μηδέν. Στα βόρεια προάστια, όπως στην Πεντέλη, το έχει ήδη… στρώσει, με τον υδρλαργυρο να πέφτει κάτω από το μηδέν.

Από τις 23:00 τη νύχτα της Παρασκευής, όπως έγινε γνωστό, έχει κλείσει η λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς το καζίνο. Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου

Το Σάββατο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το κρύο θα είναι τσουχτερό, ενώ στα βουνά της Αττικής θα έχουμε νέα χιονόστρωση. Στα βόρεια προάστια θα χιονίσει και ενδέχεται να το στρώσει σε δέντρα και αυτοκίνητα. Νιφάδες θα πέσουν και στο κέντρο της Αθήνας.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis