Home / Internet / Πόλεμος συγγνώμης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Πόλεμος συγγνώμης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

H Ρωσική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, καθώς παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκική πολεμική αεροπορία κοντά στη σύνορα με τη Συρία.

«Αυτοί που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας είναι εκείνοι που οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Τουρκικού κράτους όπως μετέδωσε στον ιστότοπό του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Οι πιλότοι μας και οι ένοπλες δυνάμεις μας, εκείνοι απλά εκπλήρωσαν τα καθήκοντά τους, που συνίστανται στο να απαντήσουν στις… παραβιάσεις των κανόνων εμπλοκής. Νομίζω ότι αυτή είναι η ουσία» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πλέον το κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών φθάνει στο κόκκινο καθώς λίγες ώρες νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε πως, κατά την άπoψη της Μόσχας, η Τουρκία προσπαθεί σκόπιμα να οδηγήσει τις σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας σε αδιέξοδο.

«Φαίνεται πως η τουρκική ηγεσία σκόπιμα οδηγεί τις σχέσεις (Ρωσίας-Τουρκίας) σε αδιέξοδο», είπε ο Πούτιν στο Κρεμλίνο σε μια τελετή για την παραλαβή διαπιστευτηρίων πρεσβευτών.

Ο Πούτιν πρόσθεσε πως η Μόσχα περιμένει ακόμη μια συγγνώμη από την Τουρκία για την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού ή μια προσφορά αποζημιώσεων για τις ζημιές.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία εξακολουθεί να περιμένει μια λογική απάντηση από την Τουρκία σχετικά με τον λόγο για τον οποίο κατέρριψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ένα Ρωσικό αεροσκάφος, προσθέτοντας ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας ούτε την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από τη χώρα αυτή.

http://www.huffingtonpost.gr/

About gus_maverick