Home / Αθλητισμός / Ο ως τώρα χάρτης Ολυμπιακού και Προολυμπιακών τουρνουά

Ο ως τώρα χάρτης Ολυμπιακού και Προολυμπιακών τουρνουά

Μεταξύ 5 και 10 Ιουλίου του 2016 θα διεξαχθούν τα τρία προολυμπιακά τουρνουά, σε ένα από τα οποία θα λάβει μέρος και η Εθνική μας ομάδα. Όπως γίνεται κατανοητό, θα πρέπει να ολοκληρωθεί νωρίς η εφετινή Α1 ώστε να προλάβει η Εθνική να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο χάρτης των συμμετοχών σε Ολυμπιακούς και Προολυμπιακά τουρνουά έχει πάρει μία κάποια μορφή, αφού εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διοργανώτρια Βραζιλία, έχουν προκριθεί και οι εξής: Η Νιγηρία ως κάτοχος του τίτλου στο Afrobasket. Η Βενεζουέλα που νίκησε στο Fiba Americas και η φιναλίστ της διοργάνωσης Αργεντινή. Χθες βράδυ προστέθηκαν σε αυτές η Λιθουανία που πέρασε στον τελικό του Eurobasket και μαζί της πάει η Ισπανία από τον ημιτελικό της Πέμπτης. Τέλος, η Αυστραλία είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την ήπειρο της Ωκεανίας όπου σχεδόν μονοπωλεί τους τίτλους απέναντι στη Νέα Ζηλανδία.

Απομένει μόνο να προκριθεί ο νικητής του Πανασιατικού τουρνουά που ξεκινάει στις 23 Σεπτεμβρίου στην Κίνα.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Πάμε τώρα να δούμε και τις ως τώρα επιβεβαιωμένες συμμετοχές στα τρία προολυμπιακά τουρνουά, καθώς άλλωστε δεν απομένουν παρά μόνο οι τρεις ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 2-4 στην Κίνα.

ΕΥΡΩΠΗ: Από τη δική μας ήπειρο και εκτός της ελληνικής ομάδας, θα ακολουθήσουν μαζί της η Σερβία με τη Γαλλία που ήταν οι μεγάλοι ηττημένοι των ημιτελικών, η Ιταλία και η Τσεχία που νίκησε στον “τελικό” της έβδομης θέσης.

ΑΦΡΙΚΗ: Από τη “μαύρη ήπειρο” προκρίθηκαν για τα προολυμπιακά τουρνουά τρεις ομάδες. Η Αγκόλα που έχασε τον τελικό από τη Νιγηρία, συν την Τυνησία με τη Σενεγάλη που έφτασαν ως το μικρό τελικό.

ΩΚΕΑΝΙΑ: Εκτός της Αυστραλίας που προκρίθηκε, θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο και η Νέα Ζηλανδία που το ‘χει η μοίρα της να τερματίζει σχεδόν πάντα δεύτερη σε κούρσα των… δύο.

ΑΜΕΡΙΚΗ: Η τριάδα που ακολούθησε το ζευγάρι του τελικού Βενεζουέλας-Αργεντινής πήρε την πρόκριση για τα τουρνουά. Δηλαδή ο Καναδάς που με τόσους ΝΒΑερ (οκτώ) δεν πίστευε πως θα χάσει το απευθείας εισιτήριο, το Μεξικό και μαζί το Πουέρτο Ρίκο που έσωσε την παρτίδα την τελευταία αγωνιστική.

 

Πηγή: sportit.gr

About Panos Dreamer