Home / Ειδήσεις / Στην Ουγγαρία σπρώχνει τους πρόσφυγες η Κροατία και κατηγορεί την Ελλάδα

Στην Ουγγαρία σπρώχνει τους πρόσφυγες η Κροατία και κατηγορεί την Ελλάδα

Τις εφεδρείες καλεί το υπουργείο Άμυνας της Ουγγαρίας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κατάσταση με τους πρόσφυγες στα σύνορά της.

Σε πρώτη φάση, οι εφεδρείες θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται σε μονάδες, λόγω της μετακίνησης στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων στα σύνορα με τη Σερβία, ωστόσο, δεν αποκλείεται να αναπτυχθούν και σε άλλα σημεία.

Η Βουδαπέστη ανακοίνωσε επίσης ότι ο φράχτης μήκους 41χλμ στα σύνορα με την Κροατία είναι έτοιμος.

 

O πρωθυπουργός της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, ξεκαθάρισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να προωθεί τους μετανάστες στα σύνορα με την Ουγγαρία, χώρα με την οποία δεν υπάρχει συμφωνία για το θέμα αυτό.

«Είμαστε κατά κάποιο τρόπο αναγκασμένοι να δεχόμαστε τους πρόσφυγες, να τους στέλνουμε (στα σύνορα), και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Μπέλι Μάναστιρ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «σύμφωνα με εκτιμήσεις, ποσοστό έως 80% των μεταναστών εισέρχεται από τα ελληνικά νησιά. Πρόκειται για ανθρώπους των οποίων η ζωή δεν είναι σε κίνδυνο.

» Θα μεταφερθούν από τους διακινητές με φουσκωτές βάρκες. Είναι ένα ταξίδι που είναι πολύ σύντομο και το οποίο μπορούμε να εμποδίσουμε, αλλά η Ελλάδα δεν το κάνει επίτηδες».

Η Κροατία δεν θα γίνει το κέντρο προσφύγων στην Ευρώπη, κατέληξε.

Την ίδια ώρα:

Ένα ακόμα κοριτσάκι νεκρό στο Αιγαίο
Στο πέρασμα στις Καστανιές Έβρου επιχείρησαν να φτάσουν χιλιάδες πρόσφυγες
UNHCR: Ίσως η τελευταία ευκαιρία για την ΕΕ να λύσει το προσφυγικό
Eurostat: Πάνω από 213.000 αιτήσεις για άσυλο σε χώρες της ΕΕ σε τρεις μήνες
Η Γερμανία απειλεί με ειδική πλειοψηφία για να περάσουν οι ποσοστώσεις
Μετανάστης πέθανε από ηλεκτροπληξία στη σύραγγα της Μάγχης. Είναι ο δέκατος που πεθαίνει από τα τέλη Ιουνίου. Ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να σκαρφαλώσει στην οροφή ενός τρένου στην προσπάθειά του να φτάσει στην Βρετανία.
Η πρώτη οικογένεια προσφύγων από τη Συρία εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα στο Βατικανό, μετά την υπόσχεση του Πάπα Φραγκίσκου να φιλοξενήσει δύο οικογένειες προσφύγων στις δύο ενορίες του μικρού κράτους, ανακοίνωσε το Βατικανό.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε ότι δεν θα αφήσει τις βαλκανικές χώρες να αντιμετωπίσουν μόνες τους την προσφυγική κρίση. Μιλώντας στη Βουλή της ΠΓΔΜ είπε ότι «δεν είστε πάρκινγκ για πρόσφυγες, είστε και εσείς θύματα της κατάστασης και δεν θα σας αφήσουμε μόνους σας». Θα επισκεφθεί τα σύνορα με την Ελλάδα το Σάββατο.
Ο γάλλος πρωθυπουργός είπε ότι η ΕΕ πρέπει να ελέγξει τα σύνορά της, αλλιώς θα αμφισβητηθεί η Συνθήκη Σένγκεν.
Η Ελβετία ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί έως 1.500 πρόσφυγες, όπως ορίζει η συμφωνία του Ιουλίου για ανακατανομή 40.000 προσφύγων από Ιταλία και Ελλάδα. Η πρόεδρος Σιμονέτα Σομαρούγκα σημείωσε ότι δεν αναμένεται μεγάλη προσέλευση προσφύγων και ότι οι συνοριοφύλακες βρίσκονται σε ετοιμότητα για αύξηση των ελέγχων -εάν χρειαστεί.

 

Πηγή: in.gr

About Panos Dreamer