Home / Αθλητισμός / Ο Μπερμπάτοφ πρέπει να προσέξει μην ξενερώσει τον ΠΑΟΚ. Όχι το αντίθετο!

Ο Μπερμπάτοφ πρέπει να προσέξει μην ξενερώσει τον ΠΑΟΚ. Όχι το αντίθετο!

Είναι ευκαιρία λοιπόν την Τετάρτη, να δούμε ξανά έναν τέτοιον αγώνα. Έλειψε από το ελληνικό πρωτάθλημα αυτή η Δικέφαλη μονομαχία όπου τις περισσότερες φορές στο επίκεντρο έμπαινε το ποδόσφαιρο και όχι κάτι άλλο.

Οι δύο ομάδες παραμένουν ακόμα αίνιγμα. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για τις δυνάμεις τους.

Ο ΠΑΟΚ πάντως μιας και παίζει στην έδρα του, έχει την μεγάλη ευκαιρία να πάρει έναν αγώνα ,από τον οποίο έχει να κερδίσει πολλά, εκτός από τους τρεις βαθμούς.

Πιο σημαντικό από τους βαθμούς, είναι ότι η ομάδα θα κερδίσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Σε περίπτωση μη νίκης η αμφισβήτηση για το νέο σύνολο που χτίζουν Τούντορ-Άρνεσεν θα έρθει πολύ νωρίς και αυτό θα βάλει εμπόδια στους δύο, στην προσπάθεια που κάνουν ώστε να αλλάξουν εντελώς τον ΠΑΟΚ σε νοοτροπία, σε στυλ παιχνιδιού, σε ιδέες, σε προγραμματισμό, στην αντίληψη των πραγμάτων, του ποδοσφαίρου και του πρωταθλητισμού.

Ο ΠΑΟΚ έχει μετά την ΑΕΚ συνεχόμενα μεγάλα ματς και οι «κιτρινόμαυροι» είναι θεωρητικά ο πιο εύκολος αντίπαλος σε σχέση με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και τον Ολυμπιακό, ενώ και το ματς στο Περιστέρι μου μοιάζει πιο δύσκολο, από αυτό με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Άρα η νίκη για τον ΠΑΟΚ επιβάλλεται. Το αν έρθει, θα εξαρτηθεί από πολλά, αλλά κυρίως από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα πηγαίνοντας στα ποιο οικογενειακά θέματα των ασπρόμαυρων, θέλω να θυμίσω πως κανένας παίκτης δεν είναι πάνω από τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι καλό να το καταλάβουν και οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος. Δεν καταλαβαίνω τι άγχος έχει πιάσει μερικούς μπας και… ξενερώσει ο Μπερμπάτοφ. Ο Μπερμπάτοφ πρέπει να μην ξενερώσει τον ΠΑΟΚ και αυτούς που τον δίνουν δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, για να κάνει την δουλειά του. Το ίδιο και οι άλλοι παίκτες. Ειδικά οι παλιότεροι. Πληρώνονται τόσα χρόνια στην ώρα τους και αρκετά καλά. Επίσης το όνομα τους παραμένει ψηλά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο επειδή φορούν την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Αυτό που τους ζητήθηκε είναι να φέρουν επιτυχίες στην ομάδα. Και δεν το έχουν κάνει. Οπότε οι παίκτες χρωστάνε στον ΠΑΟΚ και όχι ο ΠΑΟΚ τους παίκτες. Ας αναλάβουν λοιπόν όλοι τις ευθύνες τους. Ας βάλουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους για να μην δούμε σκηνικά όπως πέρσι, γιατί όπως αποδείχθηκε το καλοκαίρι, εύκολα μπορεί να αποτελέσει παρελθόν όποιος δεν συμμορφώνεται.

Και βλέποντας τις ομάδες που πήγαν όσοι έφυγαν και τα συμβόλαια που πήραν, μάλλον κανείς δεν θα πρέπει να θέλει να φύγει από τον Δικέφαλο.

πηγή

About gus_maverick