Home / Αθλητισμός / ΑΕΚ / Δέλλας: Στην Τούμπα για τους τρεις βαθμούς

Δέλλας: Στην Τούμπα για τους τρεις βαθμούς

Την πεποίθησή του ότι η ΑΕΚ είναι έτοιμη από κάθε άποψη για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, εξέφρασε ο Τραϊανός Δέλλας.

«Θα είναι ένα ντέρμπι που έχει λείψει πολύ και από εμάς και από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα, παίζουμε στην έδρα του. Ξέρουμε όλοι ότι η Τούμπα είναι μια πολύ δύσκολη έδρα με την ατμόσφαιρα που επικρατεί εκεί, αλλά αυτό δεν αλλάζει το σκεπτικό μας, ότι δηλαδή πρέπει να πάμε και να πάρουμε τρεις βαθμούς.

Θεωρώ ότι στο ψυχολογικό κομμάτι της προετοιμασίας αυτά είναι τα πιο εύκολα ματς για έναν προπονητή. Δεν πρέπει να πει πολλά. Οι παίκτες καταλαβαίνουν πως πρέπει να προετοιμαστούν όταν έχουν μπροστά τους ένα ντέρμπι. Εμείς πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι και σωματικά και ψυχολογικά για να ανταποκριθούμε σ’ αυτό το παιχνίδι», τόνισε αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ στη Nova.

Για τον ΠΑΟΚ, είπε: «Ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής έχει αλλάξει προπονητή, αλλά έχει και αρκετούς παίκτες από πέρυσι. Ακόμα όμως προσπαθεί να βρει τα πατήματά του. Είναι μια ιδιαίτερη ομάδα επειδή παίζει ένα διαφορετικό σύστημα απ” αυτό που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Εμείς προετοιμαστήκαμε όλο αυτό τον καιρό και θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις».

Για το… κλειδί της νίκης, σχολίασε: «Το μυστικό σ’ αυτά τα παιχνίδια είναι η συγκέντρωση που πρέπει να έχουμε οι παίκτες καθ” όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τα ντέρμπι συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες. Εκεί θα κριθεί το παιχνίδι. Στη συγκέντρωση που θα δείξουν οι ποδοσφαιριστές μας σε όλο το ματς. Το παραμικρό λάθος μπορεί να το πληρώσεις. Πόσο μάλλον όταν έχεις απέναντί σου παίκτες που έχουν την εμπειρία και την κλάση να δημιουργήσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα».

Για την παρουσία πολλών ποιοτικών ποδοσφαιριστών στις δύο ομάδες, τόνισε: «Η ποιότητα ποδοσφαιριστών όπως ο Μπουονανότε, ο Μπερμπάτοφ, ο Βάργκας και άλλων είναι μεγάλη, αλλά θα πρέπει όλα αυτά να τα δούμε στο γήπεδο. Εγώ πιστεύω πολύ στα παιδιά. Πιστεύω στην ομάδα μου και νομίζω ότι πάμε στην Τούμπα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

ΠΗΓΗ

About gus_maverick