Home / Διεθνή / Νέα πετρελαιοκηλίδα στην Καλιφόρνια, ανησυχία για τα αίτια

Νέα πετρελαιοκηλίδα στην Καλιφόρνια, ανησυχία για τα αίτια

Αρκετές παραλίες της Καλιφόρνιας παραμένουν κλειστές εξαιτίας νέας πετρελαιοκηλίδας, που εμφφανίζεται στις ακτές χωρίς να έχει εξακριβωθεί πώς προκλήθηκε.

Οι παραλίες της δυτικής αμερικανικής ακτής που εκτείνονται νότια του Λος Άντζελες είναι κλειστές για το κοινό από την Τετάρτη, μια εβδομάδα έπειτα από ένα άλλο σοβαρό περιστατικό ρύπανσης των ακτών.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει την Πέμπτη ότι οι επιχειρήσεις καθαρισμού είχαν προχωρήσει σημαντικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ακτές ίσως άνοιγαν για το κοινό ξανά την Παρασκευή.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Σαρλίν Ντάουνι ανακοίνωσε πως οι παραλίες Ελ Σεγκούντο, Μανχάταν, Ερμόσα και Ρεντόντο «θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλείς».

Το νέο περιστατικό ρύπανσης φαίνεται ότι δεν συνδέεται με τη διαρροή που υπήρξε την Τρίτη από πετρελαιαγωγό της εταιρίας Plains All American Pipeline, κοντά στη Σάντα Μπάρμπαρα.

Δύο παραλίες κοντά στη Σάντα Μπάρμπαρα είναι κλειστές μέχρι τις 4 Ιουνίου και χίλιοι άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί για να καθαρίσουν δέκα χιλιόμετρα ακτογραμμής από 400.000 λίτρα πετρελαίου. Παράλληλα, οι αρχές απαγόρευσαν την αλιεία σε ακτίνα 10 χλμ.

Δέκα θαλάσσιοι λέοντες και φώκιες, θύματα της πετρελαιοκηλίδας, διασώθηκαν, ωστόσο άλλα είδη, όπως αστακοί και πελεκάνοι, πέθαναν.

Πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500001302#ref=latestarticles

About Panos Dreamer