Home / Showbiz / Πωλείται για 100 εκατ. δολάρια η Neverland

Πωλείται για 100 εκατ. δολάρια η Neverland

Το ράντσο του Μάικλ Τζάκσον στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, που είναι γνωστό με την ονομασία «Neverland», πωλείται έναντι 100 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η έκταση 11 τετραγωνικών χιλιομέτρων κάποτε φιλοξενούσε στους χώρους της έναν ζωολογικό κήπο, ένα λούνα παρκ, πυροσβεστικό σταθμό, 22 κτίρια, ανάμεσά τους μία κεντρική κατοικία με έξι κρεβατοκάμαρες, μία κινηματογραφική και μία θεατρική αίθουσα, ξενώνες, πισίνα, γήπεδο του μπάσκετ και γήπεδο του τένις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ζώα που φιλοξενούνταν στον ζωολογικό κήπο μεταφέρθηκαν αλλού με εξαίρεση ένα λάμα.

Σήμερα διασώζονται λιγοστά από τα κτίρια που υπήρχαν στο ράντσο. Ωστόσο, έχει διατηρηθεί το ρολόι από λουλούδια που σχηματίζει τη λέξη Neverland και ο σιδηροδρομικός σταθμός που είχε κατασκευαστεί έπειτα από αίτημα του τραγουδιστή.

Ο «βασιλιάς της ποπ» αγόρασε την έκταση το 1987 έναντι 19,5 εκατ. δολαρίων, αλλά δυσκολεύτηκε να τη συντηρήσει οικονομικά. Έζησε στη Neverland από το 1988 μέχρι το 2003. Το 2006, το ράντσο έκλεισε για το κοινό καθώς ο Τζάκσον δεν μπορούσε πλέον να πληρώνει το προσωπικό του και την ασφάλεια της έκτασης.

Μία επενδυτική εταιρεία μεσολάβησε ώστε να γλιτώσει το ράντσο από τον πλειστηριασμό.

Η Neverland έχει πλέον μετονομαστεί σε Sycamore Valley Ranch και μετά τον θάνατο του Τζάκσον το 2009 ανακαινίστηκε ριζικά.

Μέσω της εφημερίδας οι κτηματομεσίτες προειδοποιούν τους θαυμαστές του εκλιπόντος τραγουδιστή που τυχόν θα ήθελαν να επωφεληθούν από την πώληση του ράντσου για να επισκεφθούν τους χώρους του, ότι κάθε ενδιαφερόμενος θα περνάει από «εξονυχιστικό έλεγχο».

«Δεν πρόκειται να προσφέρουμε ξεναγήσεις» λέει η Σουζάν Πέρκινς του Sotheby’s International Realty.

Πηγή:http://news.in.gr/culture/article/?aid=1500001318#ref=latestarticles

About Panos Dreamer