Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Μπάσκετ Διεθνή / Κατσικάρης: «Πρέπει να έχουμε υπομονή»

Κατσικάρης: «Πρέπει να έχουμε υπομονή»

Κατσικάρης: "Πρέπει να έχουμε υπομονή"

Ο Φώτης Κατσικάρης αναφέρθηκε σε αυτά που πρέπει να κάνει η Εθνική ομάδα για να επικρατήσει της Ισπανίας (15/9, 19:30) στον πρώτο προημιτελικό του Eurobasket. Τι απάντησε σε ερώτηση για τον Πάου Γκασόλ.

Το πιο κρίσιμο παιχνίδι -μέχρι το επόμενο- στο Eurobasket δίνει το απόγευμα της Τρίτης (15/9, 19:30) η Εθνική ομάδα, η οποία θα βρει απέναντί της την Ισπανία. Η προετοιμασία της «γαλανόλευκης» ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (14/9) με μία προπόνηση, στην οποία ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε στους δημοσιογράφους.

«Τις ευκαιρίες τις κερδίζεις από το τζάμπολ. Αν το αξίζεις, κερδίζεις«, ήταν η πρώτη τοποθέτηση του ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος συνέχισε λέγοντας πως «έχουμε καλή ομάδα. Είχαμε από την αρχή αυτή την ημερομηνία στο μυαλό μας. Είμαστε πνευματικά έτοιμοι για το παιχνίδι. Παρά τα προβλήματα ή ό,τι άλλο, η Ισπανία παραμένει μία πολύ μεγάλη ομάδα με τεράστιους παίκτες. Έχουν την εμπειρία από τέτοια παιχνίδια. Σωματικά δεν θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτερα. Το ροτέισον πήγε εξαιρετικά, αφού κανείς δεν είναι καταπονημένος. Πρέπει να έχουμε υπομονή κι επιμονή«.

Το ερώτημα βέβαια είναι πως θα περιορίσει τον Πάου Γκασόλ: «Ένας από τους στόχους μας είναι να σταματήσουμε τα εύκολα καλάθια της Ισπανίας. Πολλή δουλειά θα γίνει γύρω από τον Γκασόλ, που βρίσκεται στο 40% των πόντων της ομάδας του. Πρέπει να προσέξουμε. Δεν έχουμε δει την Ισπανία να παίζει για πολλή ώρα όπως μπορεί«, απάντησε για να προσθέσει πως ουδείς έχει στο μυαλό του τον ημιτελικό του 2007:

«Ειλικρινά το λέω δεν έχω καθόλου στο μυαλό μου να δω προσωπικά τον αγώνα, με τη λογική να αποδείξω. Αν κερδίσουμε βέβαια, οι Βάσκοι θα χαρούν δεόντως«.

Τέλος, αναφερόμενος στα τακτικά κομμάτια του αγώνα, είπε: «Δεν θα κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Θέλω να έχουμε την ίδια ένταση από την αρχή του αγώνα, να πάμε στην επαφή. Θα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τα φάουλ και να τρέξουμε περισσότερο απ ότι στο προηγούμενο παιχνίδι. Να τρέξουμε όμως έξυπνα, γιατί η Ισπανία μπορεί να μας «σκοτώσει» άμα κάνουμε εύκολα λάθη«.

Πηγή: sport 24


Πηγή: http://sportsite.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE/

About totritomati