Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Μπάσκετ Διεθνή / Θαυμασμός και σεβασμός Σφαιρόπουλου για Μπάμπεργκ

Θαυμασμός και σεβασμός Σφαιρόπουλου για Μπάμπεργκ

Θαυμασμός και σεβασμός Σφαιρόπουλου για Μπάμπεργκ

Πειραιάς
Το σεβασμό του εξέφρασε για την Μπάμπεργκ ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ, πριν τον αγώνα της Παρασκευής (15/1, 21:45) για την 3η αγωνιστική της φάσης των «16» της Euroleague. Σεβασμό περιμένει να δείξουν και οι παίκτες του απέναντι στη γερμανική ομάδα, τονίζοντας πως έχει ομοιογένεια, διακριτούς ρόλους και σαφείς στόχους μέσα στο γήπεδο.

Η ομάδα του Πειραιά προελαύνει αήττητη (νίκες με Μπαρτσελόνα και Λαμποράλ Κούτσα) στο “Top-16”, την ώρα που η Μπάμπεργκ προέρχεται από την πρώτη νίκη της επί της Ζαλγκίρις Κάουνας επί γερμανικού εδάφους. Απέναντι στην ομάδα του αρχηγού της εθνικής ανδρών, Νίκου Ζήση, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα στερηθεί μία ακόμη φορά των υπηρεσιών του Ματ Λοτζέσκι, με τον Βέλγο διεθνή να κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, προγραμματισμένο για τις 25 Ιανουαρίου.

«Δίνουμε αύριο ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι στην Μπάμπεργκ. Ο βαθμός δυσκολίας του συνίσταται στο ότι η αντίπαλός μας είναι μία πολύ καλή ομάδα. Μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως που μπορεί να μην έχει την εμπειρία άλλων ομάδων στη Euroleague, όμως, πραγματικά ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται είναι υψηλού επιπέδου. Είναι μία ομάδα που έχει διακριτούς ρόλους και σαφείς στόχους μέσα στο γήπεδο. Μία ομάδα που έχει ομοιογένεια. Εξάλλου, γι’ αυτό προκρίθηκε στο Top-16, ενώ έχει φέρει σε δύσκολη θέση πολλές μεγάλες ομάδες με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Ρεάλ, στη Μαδρίτη. Και στην πρώτη φάση, όμως έπαιξε πολύ καλά μέσα στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ και μέσα στη Μάλαγα όπου ηττήθηκε πολύ δύσκολα.

Ήδη εδώ και τρεις ημέρες προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό το παιχνίδι, έχουμε επιστήσει και εγώ και οι συνεργάτες μου την προσοχή σε όλους τους παίκτες γιατί πραγματικά το παιχνίδι θέλει πολύ μεγάλη συγκέντρωση από μέρους μας. Πρέπει να δείξουμε πολύ μεγάλη υπομονή και όλοι μαζί να λειτουργήσουμε με τον γνωστό τρόπο μας, ούτως ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε την Μπάμπεργκ από τον προγραμματισμό της. Είναι μία ομάδα που έχει το σεβασμό μας και εκείνο που έχει σημασία για εμάς είναι να μπούμε με ίδια αποφασιστικότητα, με την ίδια πνευματική ετοιμότητα για να παίξουμε ένα πολύ σημαντικό και κρίσιμο παιχνίδι».

Κόντρα στην Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της φάσης των «16» το ΣΕΦ ήταν γεμάτο, κάτι που όπως εξήγησε ο Σφαιρόπουλος «περιμένουμε και αύριο γιατί κάθε παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο σε αυτή τη φάση και θέλουμε τον κόσμο μας να είναι ο 6ος παίκτης μας».

Στο τέλος, απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά με την επιστροφή του Ματ Λοτζέσκι και πότε θεωρεί πως θα συμβεί: «Έχουμε μαζευτεί εδώ για τη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό αγώνα, το πότε θα μπει ο Λοτζέσκι δεν το ξέρουμε ακόμη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: http://sportsite.gr/%CE%B8%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85/

About totritomati