Home / Απόψεις / Η έλλειψη ύπνου ελαττώνει την γυναικεία libido!

Η έλλειψη ύπνου ελαττώνει την γυναικεία libido!

Μεγάλη έρευνα για την επίδραση του ύπνου στην ερωτική διάθεση των γυναικών. Ποιες είναι οι συνέπειες της αϋπνίας

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη του σωστού ύπνου και το πόσο σημαντικός είναι αυτός για την υγεία μας. Τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν πως ο ύπνος συνδέεται ακόμα και με την ερωτική διάθεση των γυναικών.

Ερευνητές από την Κλινική Mayo στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν σχεδόν 94.000 γυναίκες (50-74 ετών) εστιάζοντας στις συνήθειες του ύπνου τους, τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες. Επίσης, οι γυναίκες είχαν ερωτηθεί για την σεξουαλική τους δραστηριότητα τους προηγούμενους 12 μήνες και τα επίπεδα ερωτικής ικανοποίησης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που παρουσιάστηκαν στο ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης στο Λας Βέγκας, έδειξαν πως το 30% είχε υψηλά επίπεδα αϋπνίας, ενώ παράλληλα ανέφεραν λιγότερη ερωτική δραστηριότητα, από εκείνες χωρίς προβλήματα ύπνου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι και εκείνες που κοιμόντουσαν λιγότερες από επτά ώρες κάθε βράδυ ανέφεραν λιγότερη σεξουαλική δραστηριότητα και ικανοποίηση.

Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Τζουλιάνα Κλινγκ «η αϋπνία επηρεάζει και τη ερωτική λειτουργικότητα του ατόμου. Το επόμενο βήμα μας θα είναι να δούμε πως ο ύπνος και η ερωτική ζωή συσχετίζονται σε βάθος χρόνου».

Πηγή: http://news247.gr/

About gus_maverick