Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / NBA / ΕΠΕΣΑΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ BUCKS-ΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΠΕΣΑΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ BUCKS-ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι Bucks άγγιξαν τη 2η νίκη επί των πρωταθλητών αλλά οι Warriors την “έκλεψαν” με αντεπίθεση στην 4η περίοδο. Εξαιρετικός πάλι ο Αντετοκούνμπο.

Όχι μέσα στο σπίτι τους! Οι Bucks έκαναν τη ζωή δύσκολη στους Warriors, ήταν η καλύτερη ομάδα στη συντριπτικά μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 11 πόντους διαφορά στην τέταρτη περίοδο. Στο τέλος όμως ο νόμος της Oracle Arena “μίλησε” ξανά. Οι Warriors ίσως να μην πήραν ποτέ την εμφατική εκδίκηση που γύρευαν για την πρώτη τους ήττα πριν από μία εβδομάδα, πήραν όμως τη νίκη με 121-112 και αυτό είναι το ζητούμενο.

Το τελικό σκορ βέβαια δεν αντικατοπτρίζει τα όσα… πέρασαν οι “Dubs” μέχρι να καταβάλλουν μία ομάδα που τελικά ματσάρει εξαιρετικά απέναντι τους και τους έβγαλε το λάδι. Οι Warriors χρειάστηκε να ανατρέψουν διαφορές 15 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο και 11 πόντων στην τελευταία περίοδο, κάτι που κατάφεραν στο τέλος χάρη σε ένα επιμέρους 14-2 στα μέσα του τέταρτου δωδεκαλέπτου, όταν πήραν επιτέλους το προβάδισμα στο 43′ με 103-102, το πρώτο τους από την πρώτη περίοδο.

Αήττητοι εντός έδρας για 30ό ματς!

Οι Warriors χρειάστηκαν επίσης την ατελείωτη ενέργεια του Draymond Green (που αντάλλαξε και κάποια “γαλλικά” με τον O.J. Mayo λίγο μετά τη λήξη του αγώνα), τον πανταχού παρόντα Stephen Curry και ένα μεγάλο τρίποντο από τον Andre Iguodala (έκανε το σκορ 115-108 με 1’21” να απομένει) προκειμένου να φτάσουν στη νίκη και να παραμείνουν αήττητοι στο γήπεδο τους για 30ό συνεχόμενο ματς, κάτι που μόνο άλλες οκτώ ομάδες έχουν κάνει στο παρελθόν. Από τις 27 Ιανουαρίου έχουν να ηττηθούν εκεί μέσα σε αγώνα κανονικής περιόδου!

Πολύ καλός (και πάλι βασικός) ο Αντετοκούνμπο

Πολύ καλός για άλλο ένα παιχνίδι ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που επέστρεψε στην αρχική πεντάδα των Bucks και είχε 20 πόντους, 9/17 σουτ, 2/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κόψιμο και 3 λάθη σε 36’21”. Ο κορυφαίος των “ελαφιών” πάντως -όπως και στον πρώτο αγώνα με το Golden State- ήταν ο Michael Carter-Williams (24π.), έστω κι αν στο φινάλε παρασύρθηκε κι αυτός από την φρενήρη αντεπίθεση των Warriors.

Ο Greg Monroe επέστρεψε στη δράση νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν, πλησιάζοντας μάλιστα το τριπλ-νταμπλ (10π., 13ρ., 7ασ.), ενώ οι Mayo, Plumlee βοήθησαν ερχόμενοι από τον πάγκο το Milwaukee να ελέγξει το ματς από την αρχή, να κλείσει την πρώτη περίοδο με το προβάδισμα (36-33) και το ημίχρονο με διαφορά 12 πόντων (70-58). Στο δεύτερο ημίχρονο οι Bucks ξέφυγαν ακόμα και με 75-60 στο 25′, πριν δεχτούν το πρώτο… κύμα των Warriors.

Η τριάδα Green-Curry-Thompson

Ο Stephen Curry άγγιξε το τριπλ νταμπλ (25 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 9 ασίστ), ο Klay Thompson έβαλε 27 πόντους αλλά ο παίκτης-κλειδί ήταν για έναν ακόμα αγώνα ο Draymond Green (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ), ειδικά στο διάστημα της ανατροπής. Σπουδαία δουλειά έκανε επίσης και ο Festus Ezeli (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ) για το Golden State, το οποίο ισοφάρισε και το καλύτερο εντός έδρας ξεκίνημα της ιστορίας του (12-0).

Πηγή: sport 24

About Pasxalis Fragos