Home / Ειδήσεις / Αυτές είναι οι πιο εντυπωσιακές παραλίες του Ιονίου

Αυτές είναι οι πιο εντυπωσιακές παραλίες του Ιονίου

Από τον Μύρτο, στο Πόρτο Κατσίκι και το Βουτούμι. Οι καλύτερες παραλίες των Επτανήσων που θα σας κάνουν να ανυπομονείτε για τις διακοπές (Pics)

Που μπορείτε να βρείτε τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στον κόσμο, διερωτάται το Lonely Planet, για να δώσει την απάντηση λίγο ποιο κάτω, τονίζοντας πως η μόνη χώρα που τις διαθέτει είναι η Ελλάδα και συγκεκριμένα το Ιόνιο.

Ο διασημότερος ταξιδιωτικός ιστότοπος είδε και ψήφισε τις πιο εντυπωσιακές και γραφικές παραλίες των Επτανήσων και δημοσίευσε μια λίστα με τις 6 κορυφαίες παραλίες του Ιονίου.

Οι περισσότερες απ’ αυτές κόβουν την ανάσα στον επισκέπτη, καθώς μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθι. Άλλες έχουν λευκή άμμο, άλλες γαλαζοπράσινα νερά, άλλες εντυπωσιακή θέα και άλλες συνυπάρχουν τόσο ειρηνικά με το πράσινο τοπίο των Επτανήσων.

1.Μύρτος, Κεφαλλονιά

Βρίσκεται περίπου 30 χλμ από το Αργοστόλι, είναι μια εντυπωσιακή παραλία με λευκά βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά. Έχει μια ηρεμία και απλότητα, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών είναι περιορισμένος, συγκριτικά με άλλες παραλίες και δεν υπάρχουν jet ski. Ο Μύρτος είναι μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας.

2. Βουτούμι, Αντίπαξοι

Η παραλία βρίσκεται ανάμεσα σε βράχια και πράσινο δάσος και εντυπωσιακά γαλάζια νερά. Για να φτάσατε στο Βουτούμι θα πρέπει να πάρετε ένα καΐκι από τους Παξούς, η διαδρομή είναι μαγευτική και η υπομονή σας θα ανταμειφθεί από τα πεντακάθαρα νερά και τη μαγευτική θέα.

3. Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας ανήκει στη λίστα με τις κορυφαίες παραλίες παγκοσμίως. Η πρώτη ματιά σε αυτό το εντυπωσιακό τρίπτυχο του ουρανού, της παραλίας και της θάλασσας κόβει την ανάσα του επισκέπτη. Η λευκή άμμος, σε συνδυασμό με τα τουρκουάζ νερά συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο.

4. Πετανοί, Κεφαλονιά

Οι Πετανοί αποτελούν μία από ομορφότερες παραλίες της Κεφαλλονιάς. Βρίσκονται στο δυτικό τμήμα του νησιού και συγκεκριμένα στην περιοχή της Παλικής. Τα νερά είναι τόσο κρυστάλλινα που τα σκάφη που πλησιάζουν στην παραλία είναι σαν να αιωρούνται.

5. Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Η θέα στο Ναυάγιο μοιάζει με καρτ ποσταλ, καθώς το σκουριασμένο καράβι που βρίσκεται στην ακτή και περιβάλλεται από βράχια, προσθέτει τη δική του μοναδική πινελιά. Αν δεν την έχετε επισκεφθεί, σίγουρα την έχετε δει σε κάποια φωτογραφία, μιας και είναι η πιο φωτογραφημένη παραλία της χώρας.

6. Άγιος Σπυρίδων, Κέρκυρας

Η δημοφιλής Παλαιοκαστρίτσα περιβάλλεται από ένα καταπράσινο δάσος, με πυκνή βλάστηση. Στην περιοχή θα βρείτε 6 παραλίες, η μία καλύτερη από την άλλη. Ωστόσο αυτή που κλέβει την παράσταση είναι η παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα, που αποτελεί το ιδανικό σημείο για κολύμπι και για παιχνίδια στην άμμο.

(ΠΗΓΗ: LonleyPlanet)

About Kostas Athanasoulis