Home / Πολιτική / Ά. Καραμανλή Η ΝΔ δεν φοβάται ούτε τις εκλογές, ούτε και τις ευθύνες της επόμενης ημέρας

Ά. Καραμανλή Η ΝΔ δεν φοβάται ούτε τις εκλογές, ούτε και τις ευθύνες της επόμενης ημέρας

Στα εσωκομματικά και προσωπικά αδιέξοδα του πρωθυπουργού αποδίδει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες η βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή κληθείσα να σχολιάσει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η δήλωση της κ. Καραμανλή έχει ως εξής:

Ο τραγέλαφος που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κορυφώνεται μετά την παραίτηση Τσίπρα και την άρον-άρον προσφυγή στις κάλπες. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός προκάλεσε εκλογές τον περασμένο Ιανουάριο υποσχόμενος ότι θα καταργήσει τα μνημόνια. Σήμερα, εγκλωβισμένος στα εσωκομματικά και προσωπικά του αδιέξοδα, προκαλεί εκ νέου εκλογές με βασικό επιχείρημα ότι είναι αυτός που μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα το τρίτο μνημόνιο.

Ο κύριος Τσίπρας επιλέγει και πάλι να πορευτεί στον δρόμο που γνωρίζει άριστα. Στο δρόμο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Χρησιμοποιεί τις εκλογές, κινούμενος στα όρια του Συντάγματος, για να προχωρήσει σε εσωκομματικό «ξεκαθάρισμα» και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις των ενεργειών του σε μια οικονομία που παραπαίει.

Επιμένει να πολιτεύεται με μπλόφες, ελιγμούς και τακτικισμούς, έχοντας ως μόνο στόχο τη διατήρησή του στην εξουσία πάση θυσία. Για αυτό και αγνοεί την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που επιθυμούν εθνική συνεννόηση και επιστροφή στη σταθερότητα.

Η Νέα Δημοκρατία με υπευθυνότητα και συνέπεια προέταξε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, παρέχοντας πρωτόγνωρη κοινοβουλευτική στήριξη στην Κυβέρνηση. Ανέλαβε βάρη και πολιτικό κόστος μεγαλύτερα από αυτά που της αναλογούσαν. Ακόμη και την ύστατη ώρα εξαντλεί κάθε περιθώριο για την ανεύρεση ουσιαστικής λύσης από τη σημερινή Βουλή, που θα απέτρεπε τις εκλογές.

Ωστόσο η Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται ούτε τις εκλογές, αλλά ούτε και τις ευθύνες της επόμενης ημέρας, από τις οποίες επιχειρεί να δραπετεύσει ο κ. Τσίπρας.

Είμαι βέβαιη ότι οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν την ανακολουθία και την υποκρισία αυτών που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Που έταζαν με άνεση στους πολίτες προγράμματα Θεσσαλονίκης και τους φόρτωσαν το χειρότερο μνημόνιο. Θα καταδικάσουν την προχειρότητα και τις ιδεοληψίες που επέδειξε η Κυβέρνηση της «ελπίδας» σε όλα τα επίπεδα. Από την οπισθοδρομική λογική Μπαλτά στην παιδεία μέχρι τη μεταναστευτική πολιτική που έκανε την Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι». Και από την υπονόμευση κάθε επένδυσης, όπως οι Σκουριές, μέχρι την ευνοϊκή μεταχείριση τρομοκρατών και κακοποιών.

Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, χωρίς να πλειοδοτήσει σε λαϊκισμό και υποσχέσεις. Θα κερδίσει παρουσιάζοντας μια πολιτική πρόταση ρεαλιστική, που θα βασίζεται στις ιδεολογικές ρίζες της Παράταξης. Μια πρόταση που θα βασίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη, που θα μπορεί να εκφράσει τη μεσαία τάξη και τις πλέον παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας μας.

About totritomati