Home / Πολιτική / «Θετική η ΔΗΜΑΡ για κοινή εκλογική σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμενων του δημοκρατικού σοσιαλισμού»

«Θετική η ΔΗΜΑΡ για κοινή εκλογική σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμενων του δημοκρατικού σοσιαλισμού»

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι απαιτείται συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (ΑΘΗΝΑ 9,84),ο πρόεδρος του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος τονίζοντας ότι όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις συμπράξουν για να μπορέσει να έχει καταλυτικό ρόλο την επόμενη ημέρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχικά αποκλείσει τέτοιες δυνατότητες συνεργασιών σε όλη την προηγούμενη περίοδο, όχι μόνο με τη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά με έναν χώρο ευρύτερο ο οποίος εκφράζει αυτές τις θέσεις», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος. Προσδιόρισε ως διακύβευμα των εκλογών το να υπάρξει μια κυβέρνηση αποτελεσματική και προοδευτική, η οποία θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις στις οποίες χρειάζεται ο τόπος και βεβαίως θα σεβαστεί τις διεθνείς συμφωνίες, τις οποίες έχει υπογράψει η χώρα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής του Φώτη Κουβέλη στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέγεται, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι δεν έχει καμία τέτοια ένδειξη ούτε πληροφόρηση για κάτι τέτοιο. «Γνωρίζω πολύ καλά τον πρώην πρόεδρο, ξέρω ότι προσπαθεί να σέβεται τις αποφάσεις της συλλογικότητας και τις όποιες απόψεις να τις αναφέρει μέσα στο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Έχουμε συνομιλήσει αναλυτικά με τον κ. Κουβέλη για τα όλα τα θέματα και μου είπε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο», κατέληξε.

Όλα δείχνουν ότι δεν θα έχουμε αυτοδυναμία στην επόμενη κυβέρνηση, θα υπάρχουν τα ίδια ζητούμενα, όπως ήταν και πριν. Συνεπώς από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν αυτοδυναμίες θα πρέπει το πρώτο κόμμα, αν για παράδειγμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, να αποφασίσει αν θα συγκυβερνήσει με κόμματα, τα οποία έχουν καθαρά αντιμνημονιακή στάση απέναντι σε ότι έχει συμφωνηθεί στη χώρα και εκτός ευρωζώνης, όπως είναι για παράδειγμα το νέο κόμμα της Λαϊκής Ενότητας ή θα υπάρξει μια συμφωνία με κόμματα και συμπαρατάξεις, τα οποία θα έχουν μια προοδευτική πολιτική, αλλά η οποία θα ασκείται στο πλαίσιο το ευρωπαϊκό και εντός της ευρωζώνης.

About totritomati