Home / Αθλητισμός / Η πρώτη πράσινη κάρτα σε παίκτη της Βιτσέντζα

Η πρώτη πράσινη κάρτα σε παίκτη της Βιτσέντζα

Ιστορική στιγμή

Aθήνα

Ο επιθετικός της Βιτσέντζα, Κριστιάν Γκαλάνο, έγραψε τ’ όνομα του στην ιστορία του ιταλικού και συνολικότερα παγκόσμιου ποδοσφαίρου, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που αντίκρισε την πράσινη κάρτα.

Η ιταλική ομοσπονδία, από το περασμένο καλοκαίρι, υιοθέτησε ένα μέτρο για να προωθήσει το «ευ αγωνίζεσθαι» και έδωσε το δικαίωμα στους διαιτητές να επιβραβεύουν τους παίκτες με την πράσινη κάρτα, αν με την αγωνιστική συμπεριφορά τους προωθούν το Fair play στο άθλημα.

Την πρώτη πράσινη κάρτα, λοιπόν, στην ιστορία του ποδοσφαίρου έδειξε ο διαιτητής, Μάρκο Μαϊνάρντι, στον Γκαλάνο στο παιχνίδι, της περασμένης αγωνιστικής, της Βίρτους Εντέλα με τη Βιτσέντζα, για τη Β’ κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος. Ο παίκτης των φιλοξενούμενων, Κριστιάν Γκαλάνο, έκανε ένα σουτ από πλάγια θέση και ο επόπτης υπέδειξε κόρνερ.

Ο Γκαλάνο, όμως, παραδέχτηκε ότι η μπάλα βγήκε απευθείας άουτ από την προσπάθεια του και ο διαιτητής, αφού άλλαξε την απόφαση του, του έδειξε την πράσινη κάρτα ως επιβράβευση για το Fair Play. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο τέλος της χρονιάς ο ποδοσφαιριστής που θα έχει τις περισσότερες πράσινες κάρτες θα κερδίσει το έπαθλο fair play.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis