Home / Αθλητισμός / Ο Πικέ σταματάει από την εθνική Ισπανίας μετά τη Ρωσία λόγω των επικρίσεων που δέχεται

Ο Πικέ σταματάει από την εθνική Ισπανίας μετά τη Ρωσία λόγω των επικρίσεων που δέχεται

Απογοητευμένος

Aθήνα

O Ισπανός αμυντικός Ζεράρντ Πικέ, δήλωσε ότι θα αποσυρθεί από το διεθνές ποδόσφαιρο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, γιατί είναι «κουρασμένος» από τις επικρίσεις που διατυπώνουν εναντίον του οι φίλαθλοι.

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα, ήταν στο επίκεντρο της προσοχής στην χθεσινή προκριματική συνάντηση με την Αλβανία, επειδή έκοψε τα μανίκια από την φανέλα του, που ήταν με τα χρώματα της Ισπανίας, κίτρινο και κόκκινο.

Ο Πικέ, που έχει μία δύσκολη σχέση με τους Ισπανούς φιλάθλους, εξαιτίας της επαναλαμβανόμενης αντιπαράθεσής του με την Ρεάλ Μαδρίτης και την υποστήριξή του στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, επικρίθηκε έντονα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και τον αθλητικό Τύπο, γι αυτή την πράξη.

Προκάλεσε έκπληξη στους δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι, δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την εθνική ομάδα. «Ναι, είμαι κουρασμένος και σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία πρόκειται να είναι η τελευταία παρουσία μου με την ομάδα της Ισπανίας και στη συνέχεια, ελπίζω να μπορώ να ησυχάσω,» είπε χθες ο Πικέ. «Έκοψα την φανέλα μου, επειδή τα μανίκια ήταν στενά και με ενοχλούσαν. Έχω δοκιμάσει τα πάντα, αλλά δεν μπορώ άλλο πια, αυτό με τα μανίκια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Ο Πικέ έχει 86 εμφανίσεις με την Ισπανία και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική και το Euro 2012. Ήταν επίσης παρών στις απογοητευτικές διαδρομές της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και το Euro 2016.

Ο γεννημένος στην Βαρκελόνη αμυντικός, δεν απολαμβάνει την ίδια υποστήριξη, όπως οι άλλοι διεθνείς αμυντικοί της Ισπανίας. Αποδοκιμάστηκε σε ένα φιλικό με την Κόστα Ρίκα το 2015, επειδή είχε αστειευτεί μιλώντας, για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Έχουν καταφέρει να σκοτώσουν τη χαρά μου που παίζω με την Ισπανία και παρόλο που μετά τη Ρωσία θα είμαι μόνο 31 ετών, θα σταματήσω,» πρόσθεσε ο Πικέ. «Πάντα προσπαθώ να δώσω τα πάντα, αλλά ενώ μερικοί άνθρωποι το εκτιμούν, οι άλλοι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για μένα να μην αγωνίζομαι με την Ισπανία». Πρόσθεσε επίσης ότι αποφάσισε να μην εγκαταλείψει αμέσως, εξαιτίας του Ζουέν Λοπετέγκι, που αντικατέστησε το Βιθέντε ντελ Μπόσκε νωρίτερα αυτό το χρόνο.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με την άφιξη του Ζουλέν και γι αυτό θα συνεχίσω να παίζω μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το αρχίσαμε μαζί αυτό και θα πάμε για να το τελειώσουμε μαζί».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis