Home / αφιέρωμα / Αυτά είναι τα πιο πετυχημένα μέταλ συγκροτήματα

Αυτά είναι τα πιο πετυχημένα μέταλ συγκροτήματα

Η μέταλ είναι ένα απο τα πιο αγαπημένα είδη μουσικής σε όλο τον κόσμο μαζί με την ποπ. Όσοι δεν το ξέρετε  μάλιστα η μέταλ είναι απο τα πιο δημοφιλή είδη μουσικής ακόμα και στη χώρα μας. Πολλοί την κατατάσσουν στη ροκ μουσική αλλά η αλήθεια είναι οτι αν και έχουν μερικές ομοιότητες μεταξύ τους, έχουν αρκετά μεγάλες διαφορές. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά απο τα πιο πετυχημένα μέταλ συγκροτήματα ανά τον κόσμο :

 

#1. Metallica
Αποτέλεσμα εικόνας για metallica
Αμερικανικό χέβι-μέταλ συγκρότημα. Ιδρύθηκαν το 1981 όταν ο Λάρς Ούλριχ έψαχνε άτομα για τη δημιουργία συγκροτήματος μέσω αγγελίας. Θεωρείται το πιο πετυχημένο συγκρότημα χέβι-μέταλ, έχοντας πουλήσει 57 εκατομμύρια άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα 40 εκτός αυτών.

 

#2. Iron Maiden
Αποτέλεσμα εικόνας για iron maiden band
Ιδρύθηκαν το 1975 στην Αγγλία. Έγιναν παγκοσμίως γνωστοί τη δεκαετία του 80′ και τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει πάλι στο φως της επικαιρότητας. Είναι ένα απο τα πιο διάσημα συγκροτήματα χέβι-μέταλ έως και σήμερα έχοντας δώσει πάνω απο δύο χιλιάδες συναυλίες ενώ το αξιοσημείωτο είναι οτι δεν είχαν ποτέ την υποστήριξη του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης στην τεράστια επιτυχία τους.

 

#3. Black Sabbath
Αποτέλεσμα εικόνας για black sabbath

Συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας το 1968 από τον τραγουδιστή Όζι Όσμπορν, τον κιθαρίστα Τόνι Αϊόμι, τον μπασίστα Γκίζερ Μπάτλερ και το ντράμερ Μπιλ Γουόρν . Θεωρείται το πρώτο χέβι-μέταλ συγκρότημα που δημιουργήθηκε ποτέ ενώ τα μέλη άλλαζαν πολύ συχνά με μοναδικό σταθερό τον Αϊόμι. Με την αρχική σύνθεση να επανενώνεται το 1997 γνώρισαν ξανά την επιτυχία πριν επιστρέψουν το 2013 με νέο άλμπουμ.

 

#4. Megadeath
Αποτέλεσμα εικόνας για megadeth
Συγκρότημα Thrash-μέταλ που ιδρύθηκε στο Λος Άντζελες το 1983 απο τον  Ντέιβ Μαστέιν όταν εκείνος είχε απολυθεί απο τους Metallica.  Ο Μαστέιν αποτελεί  το μοναδικό μέλος του συγκροτήματος που συμμετέχει σε όλα τα άλμπουμ των Megadeth
καθώς έχουν υποστεί πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους λόγω των διαφορών του τραγουδιστή και κιθαρίστα με τα εκάστοτε μέλη. Οι Megadeth διαλύθηκαν το 2002 αλλά σχηματίστηκαν ξανά το 2004.

 

#5. Pantera
Αποτέλεσμα εικόνας για pantera members
Δημιουργήθηκε από τους αδελφούς Άμποτ και Βίνι Πολ και τον Ντάιμπαγκ Νταρέλ, τότε γνωστού ως “Diamond”, το 1981. Ένα απο τα μεγαλύτερα ονόματα του χέβι-μέταλ τη δεκαετία του 90′. Διαλύθηκαν το 2003 ενώ το 2004 ο Νταρέλ σκοτώθηκε επί σκηνής από διαταραγμένο οπαδό των Damageplan, τους οποίους είχε σχηματίσει μαζί με τον αδελφό του.

 

 

#6. Judas Priest
Αποτέλεσμα εικόνας για judas priest
Ιδρύθηκαν το 1969 στην Αγγλία και παραμένουν ενεργοί μέχρι και σήμερα. Το ντύσιμο τους με τατουάζ και καρφιά υιοθετήθηκε απο πολλές άλλες μπάντες τη δεκαετία του 80 ενώ το χαρακτηριστικό τους στοιχείο σε σχέση με άλλους ήταν η μοτοσικλέτα την οποία οδηγούσε ένας εκ τον μελών επί σκηνής. Σύμφωνα με το MTV είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μέταλ μπάντα όλων των εποχών πίσω μόνο απο τους Metallica.

 

#7. Slayer
Αποτέλεσμα εικόνας για slayer
Συγκρότημα Thrash-μέταλ που ιδρύθηκε στην Αμερική το 1981. Η φήμη των Slayer αυξήθηκε το 1986, όταν κυκλοφόρησαν το άλμπουμ “Reign in Blood“, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως το πιο «σκληρό» άλμπουμ στα χρονικά. Οι στίχοι του συγκροτήματος και η ιδεολογία των άλμπουμ, καλύπτουν θέματα όπως μανιακούς δολοφόνους, Σατανισμό, θρησκεία και πολεμικές εχθροπραξίες και είχαν ως αποτέλεσμα απαγορεύσεις δίσκων, λογοκρισία, καθυστερήσεις κυκλοφοριών, δίκες και αυστηρή κριτική από θρησκευτικές ομάδες αλλά και από το κοινό.

 

#8. Motörhead
Αποτέλεσμα εικόνας για motorhead band
Συγκρότημα χέβι-μέταλ που ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1975 απο τον Ίαν Φρέιζερ Κίλμιστερ, γνωστότερο ως Lemmy. Θεωρείται ως ένα απο τα συγκροτήματα που έδωσε ξανά ώθηση στην χέβι-μέταλ. Διαλύθηκαν μόλις το 2015 μετά το θάνατο του Lemmy απο καρκίνο.

Κείμενο : Κώστας Αθανασούλης

 

 

About Kostas Athanasoulis