Home / Διεθνή / Όχι, η Μεγαλειοτάτη δεν θέλει (απαραίτητα) Brexit

Όχι, η Μεγαλειοτάτη δεν θέλει (απαραίτητα) Brexit

Ουδέτερη η Ελισάβετ

Λονδίνο
Το βρετανικό Στέμμα απέρριψε έμμεσα αλλά κατηγορηματικά πως η Ελισάβετ τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ στο επικείμενο δημοψήφισμα, υπογραμμίζοντας ότι -όπως πριν από κάθε κάλπη- το Στέμμα παραμένει ουδέτερο.

Η αντίδραση ήταν ταχύτατη μετά από το πρωτοσέλιδο της Sun την Τετάρτη, της μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδας που υποστήριζε πως η βασίλισσα τάσσεται υπέρ του Brexit. Η ταμπλόιντ επικαλείτο πηγές από το παλάτι.

Επισήμως, το Μπάκιγχαμ ανέφερε ότι «δεν σχολιάζει ανυπόστατες αναφορές», υπογραμμίζοντας ότι «η βασίλισσα παραμένει ουδέτερη».

Στη μάχη του δημοψηφίσματος, ζυγίζεται κάθε κάθε φωνή που, μετά τη συμφωνία με την ΕΕ που έφερε ο πρωθυπουργός Κάμερον, τάσσεται με το «ναι» ή το «όχι» στο δημοψήφισμα του Ιουνίου για παραμονή ή όχι στην Ένωση.

Το να έπαιρνε θέση η Ελισάβετ θα ήταν τόσο απροσδόκητο όσο και συνταρακτικό, εξ ου και ο θόρυβος που προκάλεσε από το πρωί της Τετάρτης το πρωτοσέλιδο της Sun. Στο δημοψήφισμα για την Σκωτία, η Ελισάβετ είχε αποφύγει να πάρει θέση, και ακόμη και στη συνέχεια περιορίστηκε να πει ότι το αποτέλεσμα γίνεται σεβαστό από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Newsroom ΔΟΛ

About Vassilis Batzis