Home / Πολιτική / Όλγα Γεροβασίλη: Επιδιώκουμε μια συμφωνία διάρκειας 3 ετών

Όλγα Γεροβασίλη: Επιδιώκουμε μια συμφωνία διάρκειας 3 ετών

«Η κυβέρνηση θα προσφύγει σε εκλογές αν παραστεί ανάγκη. Πρέπει πρώτα όμως να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και εν συνεχεία να σταθμίσουμε όλα τα δεδομένα», αναφέρει -σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ναυτεμπορική»- η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και εκτιμά πως αν τελικά η κυβέρνηση προσφύγει σε εκλογές θα τις κερδίσει και με αυτοδυναμία.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει ότι «στόχος της διαπραγμάτευσης είναι να αποφύγουμε τη λογική του σταγονόμετρου, επιδιώκουμε μια συμφωνία διάρκειας 3 ετών η οποία δυστυχώς έρχεται να καλύψει και τους προηγούμενους 15 μήνες που η χώρα, χωρίς ευθύνη της κυβέρνησης, δεν χρηματοδοτήθηκε». Σημειώνει, επίσης, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει σταθερό οικονομικό περιβάλλον, θέλει άμεσα συμφωνία με τους θεσμούς, αντισταθμιστικά μέτρα, διαπραγμάτευση που θα εξελίσσεται ομαλά.

Στο ερώτημα αν τελικά θα υπάρξει συμφωνία έως τις 18 του μηνός, η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντά: «εμείς το θέλουμε. Αν είναι στόχος και των συνομιλητών μας, ναι, θα έχουμε καταλήξει σε συμφωνία». Αναφέρει επίσης ότι η διαπραγμάτευση ξεκίνησε σε πολύ καλό κλίμα, καλύτερο από κάθε άλλη φορά και εκφράζει την ελπίδα ότι «θα αρχίσουμε να συντάσσουμε άμεσα το κείμενο της συμφωνίας, έχοντας ως βάση σημεία σύγκλισης των δύο πλευρών».

Τέλος, για τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, η κυβερνητική εκπρόσωπος δηλώνει: «η διαφορετική θέση της μειοψηφίας ήταν γνωστή, ωστόσο στην προηγούμενη περίοδο αποδέχτηκαν τη διεκδίκησή μας για μια καλύτερη συμφωνία εντός της ΕΕ. Οι υπουργοί στήριξαν το έργο της κυβέρνησης, άρα δεν είχαμε λόγο να πιστεύουμε εκ των προτέρων ότι η διαφωνία θα εκδηλωθεί έτσι σήμερα».

About totritomati