Home / Ειδήσεις / Ως εναλλακτική στον Τσίπρα εμφανίζει ο γερμανικός Τύπος τον Μεϊμαράκη

Ως εναλλακτική στον Τσίπρα εμφανίζει ο γερμανικός Τύπος τον Μεϊμαράκη

Στην άνοδο της δημοτικότητας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.

«Ένας βετεράνος του “παλιού συστήματος” θα μπορούσε να νικήσει τον Τσίπρα», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της εφημερίδας Die Welt.

Ξαφνικά υπάρχει εναλλακτική στον σοσιαλιστή Αλέξη Τσίπρα, εξηγεί η εφημερίδα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ένας εκπρόσωπος της «παλιάς» πολιτικής τάξης.

Πριν από οκτώ μήνες η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είχε προκαλέσει ευφορία στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι θέλει να τελειώνει με την παλιά, διεφθαρμένη πολιτική ελίτ, σημειώνει η Welt. Όμως τώρα ενδέχεται οι Έλληνες να προτιμήσουν έναν εκπρόσωπο της κλασικής πολιτικής τάξης αντί τον Τσίπρα, εκτιμά η εφημερίδα.

Η εικόνα του Μεϊμαράκη είναι αυτή ενός τυπικού Έλληνα πολιτικού, τους οποίους ο ελληνικός λαός φάνηκε να απορρίπτει στις εκλογές του Ιανουαρίου. Αν και η ΝΔ τον Ιούνιο βρισκόταν πολύ πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, πλεόν τα δύο κόμματα εμφανίζονται με ανάλογα ποσοστά.

Πώς κατάφερε ο Μεϊμαράκης να γίνει αποδεκτός από αυτούς που λιγότερο από έναν χρόνο πριν θεωρούσαν την παλιά πολιτική τάξη διεφθαρμένη, διερωτάται η Welt. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει μια ήρεμη και αξιοπρεπή παρουσία, η καθημερινή πολιτική δεν τον έχει φθείρει, καθώς ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα προβεβλημένος. Υπήρξε ένας στρατιώτης του κόμματος, η αξιοπιστία του οποίου έλαμψε αυτή τη δύσκολη περίοδο, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Παρόλα αυτά έχει και τις αδυναμίες του, σημειώνει η Welt. Ο Μεϊμαράκης δεν ήταν ποτέ ηγετική προσωπικότητα, ενώ στις τηλεμαχίες με τον Τσίπρα επέλεξε να προτείνει στον ΣΥΡΙΖΑ τη δημιουργία μιας «κυβέρνησης εθνικής ενότητας», αλλά παράλληλα και να του επιτεθεί σκληρά.

Η εφημερίδα Rheinische Post επικεντρώνεται στο γεγονός ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Μεϊμαράκης εμφανίζεται να είναι πιο δημοφιλής από τον αντίπαλό του.

Στο άρθρο της με τίτλο: «Ένας συντηρητικός θέτει σε κίνδυνο την εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα», η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενε ότι θα δώσει μάχη στήθος με στήθος με τη ΝΔ, όταν προκήρυσσε πρόωρες εκλογές πριν από μερικές εβδομάδες.

Εξάλλου η Rheinische Post εκτιμά ότι ήταν έξυπνη η κίνηση του Μεϊμαράκη να ζητήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, καθώς όπως φαίνεται επτά στους δέκα Έλληνες ψηφοφόρους προτιμούν έναν μεγάλο συνασπισμό, ο οποίος θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα της χώρας.

Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν δηλώσει ότι θα εφαρμόσουν το νέο πρόγραμμα λιτότητας, αν και ο Τσίπρας έχει τονίσει ότι διαφωνεί με αυτό. Πάντως, όπως επισημαίνει η Welt, κανείς δεν γνωρίζει τι και σε ποιο βαθμό θα εφαρμόσει ή θα μπορέσει να εφαρμόσει ο Μεϊμαράκης χωρίς αντιδράσεις από το εσωτερικό του κόμματός του.

Ωστόσο, μέχρι τώρα ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα και παρά την μακρά του πολιτική καριέρα δεν έχει φθαρεί. Επίσης πολλοί Έλληνες φαίνεται να πιστεύουν ότι μπορεί να είναι το αντίβαρο απέναντι στον απρόβλεπτο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει η Welt.

About Panos Dreamer