Home / Πολιτική / Χωρίς ραδιοτηλεοπτική κάλυψη η δίκη της Χρυσής Αυγής

Χωρίς ραδιοτηλεοπτική κάλυψη η δίκη της Χρυσής Αυγής

Με «μπαράζ» ενστάσεων από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης αλλά και της πολιτικής αγωγής πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη η συνέχεια τη δίκης των κατηγορουμένων βουλευτών και στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό, με το δικαστήριο να απορρίπτει εν τέλει το αίτημα της πολιτικής αγωγής για ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της διαδικασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενστάσεις αφορούσαν – μεταξύ άλλων – στη μεταφορά της δίκης σε άλλη αίθουσα, με τον εισαγγελέα της έδρας να επαναλαμβάνει την δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη νέα αίθουσα στο Εφετείο.

Η εισαγγελέας Α. Οικονόμου πρότεινε να απορριφθούν τόσο το αίτημα για ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της διαδικασίας, όσο και το αίτημα αίτημα για την τήρηση ηχογραφημένων πρακτικών.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της πολιτικής αγωγής για προβολή βίντεο στην δικαστική αίθουσα η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να αποφανθεί κατά τη διάρκειας της ακροαματικής διαδικασίας.

Το ζήτημα της ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης της δίκης προκάλεσε ένταση, όταν ένας από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής υποστήριξε ότι «η άρνηση της δημοσιότητας της δίκης στο ακροατήριο μπορεί να δημιουργήσει θέματα ακυρότητας».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του Τάκη Μιχαλόλια, συνηγόρου υπεράσπισης του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι κατηγορούμενοι κουβαλούν τραυματική εμπειρία δυο ετών από τον ‘αντικειμενικό’ τρόπο που αντιμετωπίστηκαν από τα ΜΜΕ».

Στο αίτημα, πάντως, υπέρ της ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης της δίκης, τάχθηκε και ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

About totritomati