Home / Προτεινόμενα / Χρηματιστήριο: Συνεχίζει ανοδικά με «μικρά» βήματα

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει ανοδικά με «μικρά» βήματα

Ανοδικά και σήμερα κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το εκ νέου πλασάρισμά του στις 900 μονάδες στη χθεσινή συνεδρίαση. Σήμερα και με την τάση στην Ευρώπη να είναι ήπια ανοδική, η ελληνική αγορά συγχρονίζεται με τις ευρωπαϊκές αγορές. Με τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν για περισσότερο στόχευση των μέτρων στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, το κλίμα στη Λεωφόρο Αθηνών δείχνει να μένει ανεπηρέαστο.
Συντήρηση άνω των 900 μονάδων
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,81% και έχει ανέβει στις 907,35 μονάδες και σε υψηλό από τις 11 Νοεμβρίου. Ο τζίρος έχει αγγίξει τα 13 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών τα 7 εκατ. μετοχές.

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 1% ενώ οριακά άνω του μηδενός διαπραγματεύεται ο Mid Cap. Από την άλλη στο +2% έχει ανέλθει ο τραπεζικός δείκτης, παίρνοντας ώθηση από τη μετοχή της Alpha Bank η οποία ξεχωρίζει από αυτές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με άλμα της τάξεως του 3,37%.
Από την άλλη σε μέτριους ρυθμούς κινείται η μετοχή της Eurobank (+0,60%), μετά την ανακοίνωση της Morgan Stanley ότι τη συμπεριέλαβε στη λίστα Banks:Financials’ Finest, αντικαθιστώντας τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας.

Κέρδη 2,65% καταγράφει η μετοχή της Βιοχάλκο και 2,01% της Εθνικής, ενώ στο +1,77% βρίσκεται η μετοχή των ΕΛΠΕ.
Απώλειες 1,57% για τη μετοχή της ΔΕΗ, ενώ σχεδόν κατά 1% υποχωρεί αυτή της Τιτάν.
Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.
moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:
Στους “Financial’s Finest” της Morgan Stanley η Eurobank

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview