Home / Προτεινόμενα / Χρηματιστήριο: Έντονες πιέσεις θέτουν σε κίνδυνο τις 890 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Έντονες πιέσεις θέτουν σε κίνδυνο τις 890 μονάδες 

Εντείνονται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών σε σχέση με νωρίτερα, με αποτέλεσμα το ζητούμενο από τη σημερινή συνεδρίαση να μετατοπίζεται από την υποχώρηση από τις 900 μονάδες, στη διαφύλαξη των 890 μονάδων. Οι τράπεζες με τις εκδόσεις ομολόγων πρωταγωνιστούν χθες και σήμερα, με τις μετοχές τους σήμερα να αναδεικνύονται σε αρνητικές πρωταγωνίστριες. 
Ο αντιβαλλιστικός πύραυλος που κατάπεσε στην Πολωνία και ο οποίος εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για την κατάρριψη ρωσικού εισερχόμενου πυραύλου έχει επιβαρύνει το κλίμα στους επενδυτικούς κύκλους ανά την Ευρώπη. 

Το βεβαρημένο αυτό κλίμα έχει λειτουργήσει ως παράγγελμα για ρευστοποιήσεις από πλευράς επενδυτών. Εν προκειμένω, στο ελληνικό χρηματιστήριο η γεωπολιτική ένταση έδωσε το έναυσμα ούτω ώστε οι επενδυτές να αποκομίσουν κέρδη από την ανοδική πορεία της ελληνικής αγοράς το τελευταίο διάστημα. 
Την ώρα που οι συστημικές τράπεζες έχουν βγει στις αγορές με εκδόσεις ομολόγων υψηλής εξασφάλισης (χθες η Εθνική άντλησε 500 εκατ. ευρώ, σήμερα έγινε γνωστό ότι η Πειραιώς θα προβεί σε παρόμοια κίνηση, ενώ η Alpha Bank έχει αντλήσει 400 εκατ. ευρώ στα τέλη Οκτωβρίου), οι γεωπολιτικές εντάσεις έρχονται να υπερκαλύψουν την υπόλοιπη επικαιρότητα και τις εξελίξεις. 

Φλερτ με τις 890 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,32% και έχει πέσει στις 891,97 μονάδες, έχοντας εκκινήσει σήμερα από τις 903,87 μονάδες. Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 31,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών στα 10,6 εκατ. μετοχές. Στον Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης επίσης ασκούνται πιέσεις διαγράφοντας 1,54%, πτώση περί του 0,90% παρουσιάζει ο Mid Cap, βαριές απώλειες της τάξεως του 2,31% καταγράφει ο δείκτης των τραπεζών.  
Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς παρουσιάζουν τη χειρότερη εικόνα με απώλειες 3,04%, 2,75% και 2,49% αντίστοιχα, ενώ Lamda και ΟΤΕ υποχωρούν κατά 2,34% και 2,18%. Aegean και Jumbo οι μετοχές που κρατάνε αντιστάσεις με ήπια άνοδο 0,60% η πρώτη και 0,34% η δεύτερη. 
Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Εθνική Τράπεζα: Έκλεισε το deal για το 7,5% + 7,5% της Epsilon Net
Premia: Αύξηση 61% των εσόδων και τριπλασιασμός κερδών στο 9μηνο
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview