Home / Προτεινόμενα / Χρηματιστήριο: Έναρξη εβδομάδας με το «αριστερό»

Χρηματιστήριο: Έναρξη εβδομάδας με το «αριστερό»

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην εναρκτήρια συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα, προερχόμενο από εβδομαδιαία κέρδη της τάξεως του 1,33%. 
Στην εβδομάδα που διανύουμε οι κεντρικές τράπεζες και η νομισματική πολιτική θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον. Αύριο αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι δύο συνεδριάσεις είναι οι τελευταίες για το 2022 και από τους παράγοντες της αγοράς αναμένεται ευρέως τόσο η Fed όσο και η ΕΚΤ να αυξήσουν τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης. 

Ο Γενικός Δείκτης κινείται χαμηλότερα κατά 0,35% και έχει υποχωρήσει στις 912,41 μονάδες. Ο τζίρος έχει αγγίξει τα 7 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών έχει ανέλθει στα 2,1 εκατ. μετοχές. 
Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης καταγράφει απώλειες περί του 0,50%, ο Mid Cap κρατιέται οριακά άνω του μηδενός, ενώ ο τραπεζικός δείκτης χάνει σχεδόν 0,60%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και στις επιμέρους μετοχές, Ελλαβαλχαλκόρ, Πειραιώς, ΟΤΕ και Motor Oil παρουσιάζουν κέρδη μεταξύ 0,72% και 0,10%. 
Σαράντης και ΑΜΝΗΕ οι δύο μετοχές στις οποίες ασκούνται οι εντονότερες πιέσεις καθώς υποχωρούν κατά 2,24% και 2,08% αντίστοιχα, ενώ αυτή της Quest βρίσκεται στο -1,20%.  
Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.
moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:
Πλαίσιο: Αύξηση τζίρου και κερδών το γ’ τρίμηνο
Μύλοι Λούλη: Στα 154,1 εκατ. ευρώ τα έσοδα από πωλήσεις στο 9μηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview