Home / Ελλάδα / Χιόνια, βροχές και θυελλώδεις άνεμοι σε όλη τη χώρα

Χιόνια, βροχές και θυελλώδεις άνεμοι σε όλη τη χώρα

Σφοδρή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Σαββάτο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές χιονοπτώσεις. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν χιόνια ακόμα και στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, το Σάββατο προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά σε Ιόνιο, δυτική Πελοπόννησο, δυτική Στερεά, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και κατά περιόδους στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά σε Θεσσαλία, Σποράδες, υπόλοιπη Στερεά (από τις απογευματινές ώρες στην Αττική), Εύβοια, υπόλοιπη Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 και βαθμιαία στα ανατολικά στα 9 μποφόρ.

Επίσης το Σάββατο τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και από τις βραδινές ώρες σε πεδινές περιοχές της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης.

Την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και κατά διαστήματα στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σταδιακά από βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν να σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα πεδινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και των νησιών του βορείου Αιγαίου.

Τη Δευτέρα τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 8 μποφόρ.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, όπου τις νυχτερινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Newsroom ΔΟΛ

About admin