Home / Ειδήσεις / Ολοκληρωθηκε το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό

Ολοκληρωθηκε το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό

Ολοκληρώθηκε το παλλαϊκό συλλαλητήριο των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ που διοργάνωσαν ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό. Η πορεία κατέληξε στη Βουλή, αφού προηγήθηκε συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ για αρκετή ώρα οι διαδηλωτές στάθηκαν μπροστά στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, όπου φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Στη σημερινή κινητοποίηση των ΑΔΕΣΥ-ΓΣΕΕ συμμετείχαν καθητητές, δάσκαλοι, νοσοκομειακοί γιατροί, ενώσεις συνταξιούχων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΕΣΗΕΑ, το Τεχνικό Επιμελητήριο και εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το δικό της μπλοκ είχε η ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το σύνημα που κυριάρχησε ήταν ότι δεν θα περάσει η μεταρρύθμιση που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της αφάλισης και δόθηκε ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις με αιχμή του δόρατος την απεργία που κύρηξε η ΓΣΕΕ για τις 4 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμα της, η μάχη δίνεται για αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ήδη, πάντως, η ΓΣΕΕ προκήρυξε γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου, με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γιάννη Παναγόπουλο να δηλώνει πως «ή θα επιλέξουμε την ασφάλεια του καναπέ ή θα διεκδικήσουμε την ασφάλιση», ενώ μετά την προχθεσινή μεγάλη συγκέντρωση αυτοπασχολούμενων επιστημόνων, σε έκτακτη σύσκεψή τους χθες οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα σε δράσεις και να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο με συνδικάτα και εργαζόμενους που με το νέο ασφαλιστικό βλέπουν τις εισφορές τους να εκτοξεύονται.

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται και οι αγρότες, που από την ερχόμενη εβδομάδα ετοιμάζονται να ξεχυθούν στους δρόμους και δηλώνουν αποφασισμένοι να αποκλείσουν εθνικές οδούς διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό τους.

About admin