Home / Ειδήσεις / Χάος στη Μυτιλήνη: Τα επεισόδια κι οι έρευνες των αρχών για το ποιοι έβαλαν την φωτιά στη Μόρια

Χάος στη Μυτιλήνη: Τα επεισόδια κι οι έρευνες των αρχών για το ποιοι έβαλαν την φωτιά στη Μόρια

Μετανάστες που πραγματοποιούσαν πορεία κοντά στο πεδίο βολής Καρά Τεπέ όπου φτιάχνεται ο νέος καταυλισμός αρχίζουν να πετούν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Nέα εστία φωτιάς, μητέρες κλαίνε, κρατάνε παιδιά στην αγκαλιά. Οικογένειες και μικρά παιδιά πληρώνουν τα επεισόδια που κάνουν μερικές εκατοντάδες άτομα με δακρυγόνα. 

Η αστυνομία απαντά με δακρυγόνα και χημικά, προσπαθώντας να ελέγξει τα χιλιάδες άτομα που έχουν καταλάβει το δρόμο. 

Έχει γίνει κατάληψη όλων των χώρων , μητέρες καλύπτουν τα πρόσωπά τους για τα χημικά.

Η διμοιρία κατεβαίνει ξανά το δρόμο πίσω από τα ΜΑΤ είναι τα ΟΠΚΕ, ενώ ακολουθεί και δεύτερη διμοιρία. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε ξεσπάσει μία ακόμη φωτιά στο Καρά Τεπέ, κοντά σε επιχειρήσεις και βενζινάδικα.

Ευτυχώς δεν πήρε διαστάσεις καθώς η Πυροσβεστική την περιόρισε άμεσα και τα έργα συνεχίστηκαν.

Σε κάθε σκηνή στον νέο καταυλισμό θα μένουν 6 άτομα

Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν δέχονται να μπουν στον νέο καταυλισμό και ζητούν να τους επιτραπεί να φύγουν από το νησί. 

Η κυβέρνηση ωστόσο ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να φύγει κανένας .

Η πρώτη μας μέριμνα μετά τη φωτιά ήταν να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων, φαγητό νερό φάρμακα, τώρα είναι κ ο ΕΟΔΥ – έχουν έρθει τα rapid tests, είμαστε έτοιμοι να βάζουμε κόσμο μέσα, σε ασφαλές περιβάλλον, κ να γίνει κ έλεγχος κορωνοϊού στην είσοδο, δήλωσε νωρίτερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου  Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βγει θετικοί στον κορωνοϊό ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης, και ένα βρέφος 20 ημερών – το οποίο διακομίζεται στην Αθήνα – στο νοσοκομείο Παίδων.

Την ίδια ώρα οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν ποιοι και γιατί έβαλαν φωτιά στη Μόρια, πριν από 4 ημέρες. Στο επίκεντρο βρίσκονται και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν αναρτήσει διάφορα περίεργα σχόλια. 

Όπως αυτή της StandByMeLesvos, που αναφέρει πως μετά τη Μόρια, θα καταστραφεί και η Λέσβος.

Για αυτή την ανάρτηση ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία της Μυτιλήνης.
 

Πηγή: skai.gr

About skaigr