Home / Ειδήσεις / Φ. Γεννηματά: Να συγκροτηθεί ένα κίνημα υπέρ του «ναι»

Φ. Γεννηματά: Να συγκροτηθεί ένα κίνημα υπέρ του «ναι»

Την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου υπέρ του “ναι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε σε συγκέντρωση του κόμματος στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ.

“Αν ο πρωθυπουργός επιμείνει να οδηγήσει τη χώρα σε αυτό το κάλπικο δημοψήφισμα, εμείς δεν έχουμε διλήμματα. Λέμε “ναι” στην Ελλάδα, “ναι” στην Ευρώπη, “ναι” στο ευρώ, όχι στην εθνική περιπέτεια, στη στοχοποίηση, στην απομόνωση, στη χρεοκοπία, στον διχασμό”, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον κατηγόρησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και σημείωσε: “Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα για την πατρίδα μας. Μετά από 5 πέτρινα χρόνια κρίσης, θυσιών, απωλειών και μεγάλης προσπάθειας των Ελλήνων, ξημέρωσε μια μαύρη μέρα. Είναι η πρώτη φορά από την άνοιξη του 2010, που η Ελλάδα δεν έχει την προστασία και τη χρηματοδότηση του μηχανισμού στήριξης ενώ παραμένει πιο μακριά από ποτέ από τις αγορές. Με μηδενική ρευστότητα. Με οριστική απώλεια πάνω από 12.7 δισ. ευρώ, που παρακρατήθηκαν οριστικά από τον ESM(10.9 + 1.8) δισ. Την οικονομία νεκρή. Τις τράπεζες κλειστές και ουσιαστικά εκτεθειμένες στο έλεος του ESM και της ΕΚΤ. Με μη καταβολή εμπρόθεσμα των οφειλόμενων δόσεων του ΔΝΤ για τις οποίες μάλιστα είχε ήδη δοθεί παράταση. Είναι μια κατάσταση τραγική με ολέθριες επιπτώσεις για την Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες αν ο ΕSΜ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ κάνουν αυστηρή και τυπική εφαρμογή όλων των προβλεπομένων δικαιωμάτων τους”.

πηγή απε μπε

About m bonsu