Home / Ειδήσεις / Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη

Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη

Της Ιωάννας Μάνδρου

Σε πλήρως απορριπτική  απόφαση  για  ελαφρυντικά  στην  ηγετική ομάδα  της Χρυσής Αυγής,  προχώρησε  το δικαστήριο σηματοδοτώντας απόφαση για βαριές ποινές.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την χορήγηση ελαφρυντικών είναι απορριπτική και για τους  περισσότερους πρώην βουλευτές του κόμματος που είχαν κριθεί ένοχοι για εγκληματική οργάνωση

Ελαφρυντικά δόθηκαν μόνο στους  πρώην βουλευτές Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και ο Στάθη Μπούκουρα για καλή συμπεριφορά μετά την πράξη. Ο Νίκος Μίχος έλαβε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ενώ ο Μιχαήλ Αρβανίτης αυτό του σύννομου βίου.

Σε επιπλέον οκτώ κατηγορουμενους αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Πρόκειται για τους Μ. Αναδιώτη, Γ. Τσακανίκα, Δ. Αγριογιάννη, Μ. Ευγενικό, Αντ. Χατζηδάκη, Θ. Μαριά, Αρ. Χρυσαφίτη, Κ. Παπαδόπουλο. Τέλος στους κατηγορούμενους Γ. Δήμου και Γ. Σκάλκο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Με βάση την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος και ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός κατήγγειλε την έδρα και υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψης του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του. Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε τον λόγο από το δικαστήριο, ενώ είχαν ήδη εκφωνηθεί τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν σε κατηγορούμενους, πλην της ηγετικής ομάδας τη Χρυσής Αυγής.

«Θεωρώ ότι υπήρχε προκατάληψη στο πρόσωπό μου και παρεμβάσεις άμεσες και έμμεσες και από τον πρωθυπουργό της χώρας, που σας πίεσαν. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου. Σε λίγο θα προσέλθει ο συνήγορος για να αναπτύξει το αίτημά μου», ανέφερε ο Γ. Λαγός.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, έχει προκληθεί μεγάλη εμπλοκή στην έκδοση της απόδοσης στο παρά ένα δευτερόλεπτο πριν προτείνει η εισαγγελέας τις ποινές. Το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα προκειμένου να προσέλθει ο διορισθείς από τον κ. Λαγό συνήγορος, ο οποίος είναι καθ’ οδόν, όπως αναφέρθηκε ώστε να υποβάλει το αίτημα του γραπτώς

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr