Home / ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Φρέσκιες» απολύσεις στην αγορά cryptos – Το 20% αποχωρεί από την crypto.com

«Φρέσκιες» απολύσεις στην αγορά cryptos – Το 20% αποχωρεί από την crypto.com

Περίπου έναν στους πέντε υπαλλήλους της θα απολύσει η Crypto.com, η οποία προστίθεται στον ήδη μεγάλο αριθμό εταιρειών της σχετικής αγοράς που προχωρούν σε περικοπές εν μέσω κρίσης στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Πριν από περίπου έξι μήνες μάλιστα, η Crypto.com είχε πραγματοποιήσει έναν ακόμη γύρο απολύσεων, με στόχο να προσαρμοστεί στην κρίση της αγοράς εν μέσω της αύξησης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Crypto.com, Kris Marszalek, απέδωσε αυτό τον γύρο απολύσεων στην αιφνίδια κατάρρευση της πλατφόρμας FTX, η οποία «έβλαψε σημαντικά την εμπιστοσύνη στην αγορά». «Για τον λόγο αυτόν, όσο συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην συνετή οικονομική διαχείριση, λάβαμε τη δύσκολη, αλλά απαραίτητη απόφαση να κάνουμε επιπλέον περικοπές, ώστε να τοποθετήσουμε την εταιρεία σε θέση για μακροπρόθεσμη επιτυχία», σημείωσε ο ίδιος.

Μπαράζ απολύσεων
Μόλις πριν από τρεις ημέρες, η Coinbase ανακοίνωσε επίσης ότι θα προβεί σε περικοπή περίπου 950 θέσεων, λίγους μήνες αφότου είχε ήδη απολύσει το 18% του εργατικού της δυναμικού, επικαλούμενη τότε την ανάγκη διαχείρισης του κόστους και της «υπερβολικά ταχείας» ανάπτυξης σε bull market. Ο τωρινός στόχος ήταν να διασφαλίσει ένα «μαξιλάρι» εν μέσω ύφεσης στην αγορά με τη μείωση των λειτουργικών της εξόδων.
Επίσης, η εταιρεία Huobi ανακοίνωσε σχέδια για απόλυση περίπου του 20% του εργατικού της δυναμικού, ενώ σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, και η Genesis απέλυσε το 30% των υπαλλήλων της.

moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
FTX: Εντοπίστηκαν 5 δισ. δολάρια – Μικραίνει η «μαύρη τρύπα»
Δεύτερος γύρος απολύσεων στην Coinbase – Κόβει 950 θέσεις
H χρονιά που «λύγισε» τα cryptos: Οι πέντε μεγαλύτερες χρεοκοπίες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview