Home / Περιβάλλον / Υπό έλεγχο η φωτιά στη νότια Κεφαλονιά

Υπό έλεγχο η φωτιά στη νότια Κεφαλονιά

Υπό έλεγχο βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες τα βράδυ στην περιοχή Καμπιτσάτα Ελιού Πρόνων, της Κεφαλονιάς.

O Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, «η πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο», ενώ σύμμαχος στις υπερβάλλοντες προσπάθειες των πυροσβεστών είναι και η άπνοια στην περιοχή.

Στην συντονισμένη επιχείρηση περιορισμού και κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν επτά πυροσβεστικά οχήματα με δεκατέσσερις πυροσβέστες, ενώ από νωρίς το πρωί συμμετέχουν από αέρος και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου πετζετέλ.

Η πύρινη λαίλαπα κατάφερε μέχρι τώρα να τυλίξει στις φλόγες της περισσότερα από πεντακόσια στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ δεν κινδυνεύουν οικισμοί.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ στις μνήμες όλων των Κεφαλλονιτών επανήλθε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε, στην ίδια περιοχή, πριν πέντε χρόνια, που κατέκαψε περισσότερα από 3.500 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ χρειάστηκε τότε να εκκενωθούν και οικισμοί.

About totritomati