Home / Ελλάδα / Υποβρύχια χορευτική περφόρμανς και με κοινό στο βυθό του Σουνίου

Υποβρύχια χορευτική περφόρμανς και με κοινό στο βυθό του Σουνίου

Στον βυθό του Σουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη στον κόσμο ζωντανή υποβρύχια χορευτική περφόρμανς στην ανοιχτή θάλασσα και με υποβρύχιο κοινό. Πίσω από το παράσταση, με τίτλο «Drops of breath», βρίσκονται η γνωστή ελληνίδα χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη και η γαλλίδα συνάδελφός της Σοφί Μπουλμπουλιάν. Το μοναδικό αυτό θέαμα έχει προγραμματιστεί για τις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα Νέα, το μήνυμα που θα συνοδεύει τις κινήσεις των χορευτών είναι το «είμαστε όλοι ίσοι κάτω από το νερό».

Το αποδεικνύουν και οι ίδιοι με τις ερμηνείες τους, μιας και από τους 14 συνολικά επαγγελματίες που συμμετέχουν στην παράσταση και προέρχονται από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γαλλία, οι τρεις έχουν αναπηρίες ενώ στο πρότζεκτ λαμβάνουν μέρος και παιδιά.

Η ιδέα της υποβρύχιας περφόρμανς γεννήθηκε πριν από δύο χρόνια, ενώ όπως κάθε περφόρμανς, έτσι κι αυτή διαθέτει συγκεκριμένη δομή, κι ας είναι κάτω από το νερό.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει την παράσταση με τρεις τρόπους: υποβρυχίως φορώντας καταδυτική στολή σε βάθος 6 μέτρων, στην επιφάνεια της θάλασσας με μάσκα και αναπνευστήρα και στην ακτή μέσω γιγαντοοθόνης όπου θα προβάλλονται πλάνα από τις ερμηνείες των χορευτών.

«Το κοινό που θα κάνει τις καταδύσεις θα πρέπει να έχει το κατώτατο δίπλωμα κατάδυσης, το οποίο αποκτάται έπειτα από ένα μόλις μάθημα. Θα κάθονται στο υποβρύχιο αμφιθέατρό μας. Όσοι θα είναι στην επιφάνεια, θα βλέπουν τα πάντα από πάνω, οπότε θα έχουν διαφορετική οπτική της χορογραφίας, κάτι που είναι μεγάλη πρόκληση γιατί ό,τι κάνουμε πρέπει να είναι ορατό τόσο από το κοινό που κάθεται στον βυθό όσο και από όσους επιπλέουν στην επιφάνεια και τους άλλους στη στεριά. Γι’ αυτούς στη στεριά θα κάνουμε ειδικά πλάνα και όχι στατικά, ώστε να έχουν την αίσθηση ότι συμμετέχουν στη χορογραφία» δηλώνει στα Νέα η Αποστολία Παπαδαμάκη.

Η παράσταση αποτελεί την κύρια δράση του πρότζεκτ «Η υποβρύχια καρδιά της Μεσογείου», που περιλαμβάνει επίσης συμπόσιο, έκθεση, εκπαιδευτικά προγράμματα και μια δεύτερη περφόρμανς στους κήπους του Μουσείου Βορρέ στα τέλη Οκτωβρίου. Λόγω των ιδιαίτερων αναγκών του εγχειρήματος, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 80.000 με 100.000 ευρώ, το 60% του οποίου προέρχεται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πληροφορίες

«Drops of breath» 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου στην Παραλία Ακρωτηρίου Σουνίου – Grecotel Cape Sounio.

Ώρα έναρξης 14:00.

Εισιτήρια: 80 ευρώ (υποβρύχια παρακολούθηση μαζί με τη στολή κατάδυσης), 30 ευρώ (με μάσκα και αναπνευστήρα) και 20 ευρώ (στη γιγαντοοθόνη).

Σύλληψη/χορογραφία: Αποστολία Παπαδαμάκη – Σοφί Μπουλμπουλιάν. Εκπαίδευση τεχνικών πλευστότητας: Τάσος Παπαπάνος. Υποβρύχια μουσική: Τρύφων Κουτσουρέλης. Υποβρύχια σκηνογραφία και κοστούμια: Γιώργος Γεωργίου. Υποβρύχια φιλμογραφία: Στέλιος Αποστολόπουλος.

Προπώληση εισιτηρίων στα www. ticketservices. gr και www. dropsofbreath. com. Για την κατηγορία των υποβρύχιων θέσεων απαιτείται δίπλωμα καταδύσεων.

 

πηγή:http://news.in.gr/culture/article/?aid=1500017484#ref=latestarticles

About basilis progressive