Home / Αθλητισμός / «Υπερήφανος που ήρθα στον Ολυμπιακό» δηλώνει ο Μάρκο Σίλβα

«Υπερήφανος που ήρθα στον Ολυμπιακό» δηλώνει ο Μάρκο Σίλβα

«Υπερήφανος που ήρθα στον Ολυμπιακό» δηλώνει ο Μάρκο Σίλβα

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε σήμερα και επίσημα τον νέο προπονητή της ομάδας, Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του ότι είναι περήφανος που θα εργαστεί στους «ερυθρόλευκους» και πως αντιλαμβάνεται πλήρως την ευθύνη που του ανατέθηκε. Επίσης τόνισε πως, παρά την οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα, δεν το σκέφτηκε στιγμή να μη έρθει.

«Θέλω να απολογηθώ που δεν θα μιλήσω στα ελληνικά. Είμαι υπερήφανος που ήρθα εδώ, γιατί ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συλλόγους στην Ευρώπη και ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα. Ευχαριστώ όλους όσοι μου έδειξαν εμπιστοσύνη. Θέλω να την ανταποδώσω με τη δουλειά μου που θα ξεκινήσω σήμερα κιόλας» είπε αρχικά ο Σίλβα και συνέχισε: «Γνωρίζω την ευθύνη που έχω. Ο κόσμος αγαπάει τον σύλλογο. Θέλω να δουλέψω πολύ, να προσπαθήσω με όλα τα μέσα και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και να κάνουμε καλή πορεία στην Ευρώπη. Γνωρίζω πως το σημαντικό δεν είναι μόνο να έχουμε πάρει τίτλους, αλλά να έχουμε παίξει και καλό ποδόσφαιρο. Αυτό θέλουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Όσοι έρχονται να δουν όμορφο, επιθετικό ποδόσφαιρο».

Στην συνέχεια ο Σίλβα δέχθηκε ερωτήσεις, στις οποίες απάντησε μεταξύ άλλων:

Για το προπονητικό στιλ του: «Η νοοτροπία μου είναι να κερδίζω παντού. Να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο. Να είναι επιθετική, γρήγορη και ελκυστική ομάδα».

Για το αν θα ζητήσει κάτι ιδιαίτερο από τους παίκτες του: «Δεν θα αλλάξει κάτι περισσότερο από το να δουλεύουν με ένταση. Για να κερδίζεις, πρέπει να δουλεύεις πολύ».

Για το αν αγχώνεται που θα δουλέψει για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του: «Μου δίνεται η ευκαιρία να προχωρήσω ένα ακόμα βήμα τώρα, με τον Ολυμπιακό. Είναι ένας σύλλογος που μου δίνει τις συνθήκες για να προχωρήσω ανοδικά μαζί με την ομάδα».

Για το αν σκοπεύει να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες από τις ακαδημίες: «Είναι κάτι που θέλω να κάνω. Είναι κάτι που είναι υποχρέωση κάθε συλλόγου. Είναι στοίχημα και του Ολυμπιακού, αν και δεν γίνεται αυτό από τη μια μέρα στην άλλη. Αν μπορούμε να κερδίζουμε και με παιδιά από την ακαδημία, ακόμα καλύτερα».

Για το αν τον επηρέασε η οικονομική κατάσταση της χώρας στην απόφασή του να έρθει στον Πειραιά: «Καταλαβαίνω απόλυτα την κατάσταση στην Ελλάδα. Ελπίζω να αλλάξει αυτό για την Ελλάδα. Δεν επηρεάστηκα. Ίσα ίσα νιώθω υπερήφανος που ήρθα να δουλέψω εδώ. Με εμπιστεύτηκαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και το ίδιο νιώθω και εγώ. Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στη συνεργασία μας. Να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα».

About totritomati