Home / Πολιτική / Τ. Κουίκ: Αδίστακτη εγκληματική οργάνωση σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού οι λαθρέμποροι καυσίμων

Τ. Κουίκ: Αδίστακτη εγκληματική οργάνωση σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού οι λαθρέμποροι καυσίμων

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για το συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου και μέλος της Μόνιμης Διυπουργικής Επιτροπής για την Πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη του στο news.makedonias.gr σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να χτυπήσει στη ρίζα τους τη Διαφθορά και τη Φοροδιαφυγή, ξεκινώντας από τα καπνά και τη διακίνηση των λαθραίων καυσίμων αποκάλεσε τους λαθρέμπορους καυσίμων «την πιο αδίστακτη εγκληματική οργάνωση σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

«Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της 4ωρης σύσκεψης που έγινε υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη περιγράφει με σαφήνεια όλο τον οδικό χάρτη σε έναν πόλεμο που βάζει στην άκρη τα παλιά επικοινωνιακά τεχνάσματα και αρχίζει επί της ουσίας την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, που είτε «ξεχάστηκαν» σε διάφορα συρτάρια είτε χρήζουν νέων νομοθετικών ρυθμίσεων» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε επίσης σε όσα δημοσιοποίησε «ότι το ελληνικό κράτος δεν ξέρει πόσα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν, πόσες δεξαμενές καυσίμων υπάρχουν, ότι το σύστημα εισροών-εκροών λειτουργεί μόνο στα βενζινάδικα και μάλιστα όχι σε όλα, ότι το θέμα της ιχνηθέτησης «πάγωσε» από την προηγούμενη κυβέρνηση», προσθέτοντας «έστειλα ένα εσωτερικό σημείωμα σε όλα τα μόνιμα μέλη της Διυπουργικής μας Επιτροπής, άμεσα ο κ. Νικολούδης συγκάλεσε σύσκεψη και επίσης άμεσα ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης έφερε συγκεκριμένες και χρονοθετημένες τις προτάσεις του»

About totritomati