Home / Πολιτική / Τσίπρας: Διαφορετικό το ιδεολογικό πρόσημο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Τσίπρας: Διαφορετικό το ιδεολογικό πρόσημο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

«Είμαστε περήφανοι για τις μάχες μας, συνεχίζουμε»

Αθήνα

«Είμαστε περήφανοι για τις μάχες που δώσαμε, θα συνεχίσουμε κόντρα στις αντιξοότητες» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο, στη διάρκεια της εκδήλωσης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κ.Μητσοτάκη, θέτοντας το δίπολο: «Εμείς αγωνιζόμαστε για τα λαϊκά στρώματα, ενώ η νεοφιλελεύθερη ΝΔ για την κυριαρχία των πολλών σε βάρος των φτωχών».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσει με το παλιό κατεστημένο, την αυθαιρεσία, τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη χώρα και σημείωσε ότι πορεύεται με αυτοπεποίθηση πως «όσο κι αν λυσσομανούν» η Ελλάδα δεν θα μείνει όμηρος των εκβιαστών και των οργανωμένων συμφερόντων, αλλά η κυβέρνηση θα την βγάλει από την κρίση, με τον λαό όρθιο.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για νεοφιλελεύθερες ιδέες. Σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναδείχθηκε από τα πλούσια προάστια της Αθήνας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε από τον λαϊκό κόσμο, τον οποίο και υπερασπίζεται. Κάλεσε, δε, τον πρόεδρο της ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το ασφαλιστικό και εάν δέχεται τη μικρή αύξηση εισφορών από τους εργοδότες, ή επιζητά να μειωθούν ξανά οι κύριες συντάξεις.

Ειδικότερα, για το ασφαλιστικό, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά η μεταρρύθμιση πρέπει να προχωρήσει, καθώς το ασφαλιστικό σύστημα είναι υπό κατάρρευση -κι αυτό χωρίς ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το μεγάλο πρόβλημα της χώρας πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευθύνη, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Εξαπέλυσε, δε, βολές κατά κάποιων ηγετικών στελεχών στη ΓΣΕΕ και την αγροτική ΠΑΣΕΓΕΣ, που το καλοκαίρι ήταν υπέρμαχοι του «ναι» στο δημοψήφισμα και τώρα ηγούνται του αγώνα κατά της κυβέρνησης, όπως είπε. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα υπερασπιστεί τους μεγαλογιατρούς ή τους μεγαλοδικηγόρους με τις γραβάτες που κατεβαίνουν στο δρόμο, αλλά τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες. Επίσης, τόνισε ότι επιθυμεί ειλικρινή και έντιμο διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About admin