Home / Διεθνή / Το πρώτο τρένο στον κόσμο με μηδενικές εκπομπές ρύπων

Το πρώτο τρένο στον κόσμο με μηδενικές εκπομπές ρύπων

Η γαλλική εταιρεία Alstom επινόησε και κατασκεύασε το πρώτο τρένο στον κόσμο που κινείται από το σημείο Α στο σημείο Β χωρίς να εκπέμψει ούτε ένα μόριο διοξειδίου του άνθρακα.

Το Coradia iLint είναι το πρώτο τρένο που ολοκλήρωσε το ταξίδι του σε μία γραμμή δοκιμών στην Γερμανία, χρησιμοποιώντας ηλεκτρισμό από κυψέλη υδρογόνου. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 80 χλμ την ώρα, είναι αθόρυβο και, όταν είναι σε κίνηση, εκπέμπει ατμό και συμπυκνωμένο νερό.

woroasklag2

«Η δοκιμαστική διαδρομή είναι σημαντικό ορόσημο τόσο στην περιβαλλοντική προστασία όσο και στην τεχνολογική καινοτομία» δήλωσε, στο Designboom, ο αντιπρόεδρος της Alstom Γερμανίας- Αυστρίας, Ντιντιέ Πφλέγκερ.

woroasklag3

«Με το Coradia iLint και την τεχνολογία κυψέλης καυσίμου την οποία διαθέτει, η Alstom είναι ο πρώτος κατασκευαστής τρένων που προσφέρει μια εναλλακτική μηδενικής εκπομπής ρύπων για τρένα μαζικής μεταφοράς, κάτι το οποίο είναι μεγάλης σημασίας βήμα στην κατεύθυνση πιο “καθαρής” κινητικότητας στην Ευρώπη» συμπλήρωσε.

woroasklag4

Η εταιρεία θα συνεχίσει τις δοκιμές του επιβατηγού τρένου τους επόμενους μήνες, πριν το παρθενικό ταξίδι του με επιβάτες, στις αρχές του 2018. Έχουν ήδη υπογραφεί επιστολές πρόθεσης για 60 τέτοια τρένα, μόνο με την Γερμανία.

woroasklag5

About Andreas Chondros